Politie zoekt in Sprang-Capelle naar vermiste Belg (34) met kind (4)

Foto: FPMB Erik Haverhals

De politie heeft in Sprang-Capelle gezocht naar de 34-jarige Dave De Kock en de 4-jarige Dean Verberckmoes. Het tweetal is daar niet aangetroffen. De Nederlandse politie meldde al dat er rekening mee wordt gehouden dat de twee zich in Nederland bevinden. Zeker 12 tot 14 politieauto’s stonden vanaf maandagochtend op alle toegangswegen richting Sprang-Capelle op de uitkijk.

Zo hebben getuigen de wagens van de N261 tot op vrijwel alle kruispunten in het dorp gezien. Een woordvoerder van de politie meldt dat in de omgeving van Waalwijk en Sprang-Capelle naar het tweetal werd gezocht. De twee zijn niet aangetroffen.

,,Het zou kunnen dat ze inmiddels de grens over zijn, of richting Zeeland of Zuid-Holland zijn vertrokken”, vult de woordvoerder aan. De politieactie in Sprang-Capelle is daarna volgens de zegsman beëindigd.

Dave De Kock (34) en Dean Verberckmoes (4) werden op woensdag 12 januari om 10.30 uur voor het laatst gezien in de Dalstraat in Sint-Niklaas (België). Sindsdien ontbreekt elk spoor van hen, zegt de federale politie in het opsporingsbericht. De politie maakt zich grote zorgen om de gezondheid van het tweetal. De gezochte Belg wordt dringend opgeroepen om zich te melden.

De politie werd zondag door de ouders ingeschakeld, omdat ze al twee dagen geen telefonisch contact meer konden leggen met de man. Hij is een vriend die dicht bij de ouders staat en in het verleden ook al regelmatig op de kleuter paste, zo meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws. Dat verliep altijd zonder problemen. De politie spreekt dan ook van een ‘onrustwekkende’ verdwijning.

De gezochte man zou rijden in een grijze Peugeot met het kenteken 2-ACR-250. Het is echter niet uitgesloten dat op de auto inmiddels een andere nummerplaat is aangebracht

Let op!!
Als u hem ziet. Niet zelf ingrijpen maar bel direct 112! Heeft u mogelijk bruikbare informatie over de verdachte en het kind, bijvoorbeeld over zijn huidige verblijfplaats of heeft u hen en /of de auto gezien bel dan met de politie via 0900-8844.

Update
Later is bekend geworden dat omstreeks 14.00 uur, de 34-jarige Belg in Meerkerk is aangehouden door de politie. Hij was daar alleen. Uit verder onderzoek bleek dat hij zijn auto had achterlaten bij een bedrijf in Gorinchem, de auto is daar aangetroffen en veilig gesteld. De vierjarige jongen is echter niet nog gevonden. Het verhoor met de verdachte heeft tot op heden nog niet geleid tot het vaststellen van de verblijfplaats van het kind. Er wordt daarom een Amber Alert verstuurd.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen