Herstart Kunst & Cultuurlessen én nieuw aanbod bij Het Pieck

Foto: Het Pieck

Wat fijn, we mogen weer lessen kunst en cultuur geven! De toneellessen, beeldende lessen, verdiepingslessen, muziek- en danslessen gaan weer van start voor zowel de kinderen, jongeren als volwassenen. En gelukkig hoeft dat niet buiten in een tent maar kan dat lekker binnen in onze ruime, goed geventileerde lokalen. Met nieuw aanbod in Drunen én Vlijmen!

Bij de beeldende lessen is kijken naar kunst een terugkerend onderdeel. Door te bekijken hóe een kunstenaar iets gemaakt heeft leer je immers heel veel en doe je een hoop inspiratie op!

Fenna Kruisse begeleidt het kinderatelier ruimtelijk/3-dimensionaal. Bij haar ga je kunstwerken maken die los in de ruimte staan, liggen of hangen. Hiervoor gebruik je klei, karton, speksteen, hout, textiel of een combinatie hiervan, afhankelijk van wat je wil maken natuurlijk. Fenna helpt je met hoe je met de materialen kan werken en hoe je ze kunt combineren, zodat het je ook echt lukt je eigen idee te verwezenlijken! (Op Maandag in Drunen, Vrijdag in Vlijmen)

Eva de Man begeleidt het kinderatelier tekenen en schilderen op woensdagmiddag. Je experimenteert met verschillende technieken en verschillende materialen zoals bijvoorbeeld houtskool, verf, inkt of juist een combinatie en oefent zo om je eigen gedachten en fantasieën vorm te geven in beelden. Eva geeft je steeds andere opdrachten zodat je uitgedaagd wordt iets nieuws te proberen. Op die manier blijft het verrassend en leerzaam! Je kunt je inschrijven voor 7, 12 of 24 lessen.

Op zaterdag leidt Tom Lammers de kinderwerkplaats. Hier ga je echt met gereedschap aan de slag om iets te maken. Dus timmeren, zagen en schroeven, beitels en lijmklemmen gebruiken!

Gratis lessen met Sjors Creatief
Er zijn weer een hoop gratis lessen te volgen via sjors creatief! Zo geeft Isa op donderdag zowel in Drunen als Vlijmen een workshop theater gevolgd door een lessenreeks waar je gaat improviseren, verhalen en typetjes spelen maar bovenal heel veel plezier maken!

De afdeling muziek biedt een gloednieuwe cursus aan: Ukulele spelen. De Ukulele is een snaarinstrument dat je vrij eenvoudig kunt leren bespelen en omdat het klein is makkelijk overal mee naar toe neemt! Bij de AMV-cursus ‘samen maak je muziek’ (op woensdagmiddag) maak je in 15 lessen een spannende ontdekkingsreis in de wereld van muziek. Je bespeelt verschillende instrumenten, maakt kennis met het notenschrift en er wordt gezongen waarbij je jezelf muzikaal begeleidt met o.a. percussie instrumentjes. Ook komen instrumenten aan bod zoals de piano, viool, cello, keyboard, dwarsfluit en blokfluit, trompet, trombone, tuba, slagwerk en allerlei gitaren. De laatste 3 lessen zijn proeflessen op het instrument naar keuze.

Kader
Het Pieck is heel blij dat ze weer mag doen waar ze goed in is; het aanbieden van lessen kunst en cultuur op de hoofdlocatie imaar ook op de locaties in Vlijmen! Bij alle cursussen en workshops worden de algemene richtlijnen van het RIVM gevolgd.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen