Het is vandaag Knuffeldag

Foto: Pixabay

Ieder jaar op 21 januari moeten we elkaar extra knuffelen. Simpel toch? Een knuffel is namelijk een makkelijke maar veelzeggende blijk van waardering. Lastig in een tijd waarin je elkaar (buiten je eigen huishouden om) niet mag aanraken. Toch willen we hier even bij stil staan. Want een digitale knuffel of een telefoontje naar dierbaren kan natuurlijk wel en wordt zeer gewaardeerd.

Knuffelen is een teken van acceptatie. Een Amerikaanse dominee bedacht deze dag met als doel om elkaar meer te knuffelen en de periode tussen december en eind januari wat minder ‘donker’ te maken.

Deze Dag wordt over heel de wereld gehouden (zoals de Duitse Knudeltag) maar in Nederland is hij nog niet zo bekend. De Dag is in 1986 opgericht door iemand uit Amerika, en inmiddels erg populair aan het worden.

Er is inmiddels al een officiële website. Daarnaast kan je met een grote virtuele hug meedoen op worlds biggest hug, hoewel we dat een beetje overdreven vinden, want wat is een virtuele knuffel nou waard?! Als u nou denkt: heel veel, dan bij dezen: *knuffel*.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen