Yoga voor kinderen in Heusden

Foto: Kinderyoga

Even mogen “zijn”, dat is wat Leandra Schoenmakers  de kinderen wil bieden tijdens kinderyoga. Even geen verwachtingen of verplichtingen maar op spelenderwijs ontladen en tot jezelf mogen komen. Dagelijks worden kinderen overspoeld met allerlei prikkels. 

Ze moeten naar school, zitten vaak op een sportclubje, kijken televisie of spelen iets op een spelcomputer. Het kind staat altijd maar “aan” en is continue bezig met het verwerken van informatie. Tijdens de kinderyogales gaan de kinderen leren om dingen los te laten, te ontspannen en in balans te komen. Daardoor zal het kind beter in zijn vel zitten, meer zelfvertrouwen krijgen en beter om kunnen gaan met stress.

Elke les staat in teken van een ander thema. Spelenderwijs aan de slag met ontspannende, actieve en creatieve oefeningen. Zo is er ruimte voor ieder kind om aan het woord te zijn, gaan ze ontladen op muziek, oefenen yogahoudingen, keren  in onszelf tijdens een meditatie en wordt de les op creatieve wijze afgesloten. Verder gaan de kids aan de slag met positieve affirmaties, visualiseren, zingen, lezen en onderlinge kindermassage. De lessen worden op donderdag in het Creatief Centrum in Heusden gegeven.

De voordelen van kinderyoga

  • Je zoon/ dochter leert zich te ontspannen
  • Je zoon/ dochter bouwt zelfvertrouwen op
  • Je zoon/ dochter wordt bewuster van het eigen lichaam
  • Je zoon/ dochter voelt zich sterker en meer in evenwicht
  • Toenemend concentratievermogen
  • De creativiteit wordt gestimuleerd

Voor wie
De lessen worden aangeboden voor kinderen in de leeftijdsgroep 5 tm 8 en 9 tm 12 jaar. Maar wil je dolgraag samen met iemand naar yoga die wat jonger of ouder is dan kunnen we in overleg kijken wat mogelijk is. Om de kinderen voldoende aandacht te kunnen geven, bestaat de groep uit maximaal 8 kinderen.

Waar en wanneer
De lessen worden gegeven bij het Creatief centrum in Heusden. Adres: Demer 1 in Heusden.

Reeks van 7 lessen staan gepland op:
Donderdagmiddag 27 januari t/m 17 maart

Leeftijdsgroep 5 t/m 8 jaar: 15.30 – 16.30 uur
Leeftijdsgroep 9 t/m 12 jaar: 16.30 -17.30 uur

Kosten
Leskaart 7 lessen € 52,50

Voor meer informatie kijk op www.leandraschoenmakers.nl/kinderyoga

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen