Restauratie van de Doeverensesluis

Foto: Ad Hartjes

In de afgelopen week is door G. van de Ven B.V. Aannemingsbedrijf uit Brakel echt begonnen met de restauratiewerkzaamheden. Met instemming van het aannemersbedrijf zullen wij de restauratie op de voet volgen en er regelmatig in dit Weekblad over publiceren. Op het einde van het afgelopen jaar is reeds een nieuwe middenspanning kabel voor de elektriciteitsvoorziening van Doeveren aangelegd.

Ook zijn aan beide sluiszijden de stalen damwand platen reeds ingeslagen en die zijn nodig om de sluis droog te leggen om een nieuwe vloer te kunnen maken en de sluismuren te kunnen restaureren. Afgelopen week is allereerst de brug weggehaald en is men met twee grote en een kleine graafmachine begonnen met het blootgraven van de muren aan de buitenzijde. Nu komt er een duidelijk overzicht van de omvang van de gemetselde sluismuren en de steunberen en krijgt de aannemer goed zicht op het nog uit te voeren restauratiewerk.

Bart Beaard

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen