Illegaal pokertoernooi opgerold

Foto: Nando de Groot/Nieuws.nl

Agenten zijn zaterdag rond middernacht een gebouw aan de Grotestraat in Waalwijk binnengevallen. In het gebouw bleek een illegaal pokertoernooi bezig te zijn. Veertig mensen deden mee aan een illegaal pokertoernooi en zij speelden aan vier tafels.

De aanwezigen werden allen gecontroleerd en kregen een boete voor het overtreden van de coronamaatregelen. Het aanwezige geld, bijna 7500 euro, werd in beslag genomen. Daarnaast zal er dossier worden opgemaakt voor het Openbaar Ministerie. Die zal gaan bekijken hoe de zaak verder wordt afgehandeld. De politie maakt tevens een bestuurlijke rapportage op ten behoeve van de gemeente.

Illegaal gokken
Illegaal gokken is oncontroleerbaar, gokkers hebben geen garantie op een eerlijk spel. Zij lopen bovendien het risico op een boete. Door gebrek aan toezicht is er een hoger risico op gokverslaving of gokken door minderjarigen. Ook is er geen zicht op geldstromen, die vaak aanzienlijk zijn. Mensen die geld inzetten kunnen dat ongeregistreerd doen. Illegaal gokken wordt dan ook vaak gebruikt om crimineel geld wit te wassen.

Handhaving
Als er een illegaal pokertoernooi wordt georganiseerd, dan wordt de wet op de kansspelen overtreden. Meerdere organisaties kunnen in dat geval optreden:
< De politie kan onder leiding van het Openbaar Ministerie optreden in het kader van het strafrecht
< De Kansspelautoriteit kan bestuursrechtelijk optreden
< De gemeente kan volgens de Algemene Plaatselijke Verordening optreden als een pokertoernooi zonder de vereiste vergunning in een horecagelegenheid wordt georganiseerd.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen