De Horecatafel van Heusden vanaf 19.00 uur te zien

Foto: M Driesprong

Vrijdag 21 januari schoven Burgemeester Willemijn van Hees en wethouder Thom Blankers aan bij de opname van ‘De Horecatafel van Heusden’ in café Den Braai in Vlijmen. Tijdens deze talkshow, gepresenteerd door Marco Driesprong, werd het gesprek gevoerd over de impact van corona op de horeca- en cultuursector in Heusden.

 Café Den Braai was omgetoverd tot een professionele studio. Camera’s, licht en geluid en presentatieschermen waren allemaal aanwezig om er een visueel aantrekkelijke talkshow van te maken. Aan de stamtafel en toog van het café werd het gesprek gevoerd met verschillende gesprekspartners. Marcel Junggeburth (eigenaar van café Den Braai), Roel van den Oever (eigenaar van In den Gekroonde Hoed), René Nouwens (regiovoorzitter van Koninkljike Horeca Nederland) en Miel van de Water (onderdeel van het team van Zanger Kafke) waren deze middag aanwezig om hun verhalen te delen. Samen met de gemeente blikten ze terug op de gevolgen van deze knotsgekke periode. De algemene conclusie was dat ondernemers in Heusden, en heel Nederland, tot het uiterste worden gedreven om het hoofd boven water te houden en sommige lukt dat niet of nauwelijks.

Zowel Marcel als Roel gaven tijdens het gesprek aan dat het financieel zwaar te halen is. ‘’De financiële tegemoetkomingen vanuit de Rijksoverheid zijn voornamelijk bedoeld om de vaste lasten van de zaak en voor een deel de loonkosten te kunnen betalen. Maar wij verdienen al maanden geen inkomsten meer. Thuis zal er ook brood op de plank moeten komen. En naast de financiële zorgen gaat het ook in je hoofd zitten. Je kunt niet meer ondernemen, iets wat je al jaren met passie doet. Je voelt je enorm uitgeput.’’

Ondanks alle zorgen en oproepen om de horeca en cultuursector weer te openen werden er ook positieve onderwerpen besproken. Bijvoorbeeld de samenwerking met de gemeente. ‘’Het is fijn dat de gemeente naar ons luistert en tijdig informeert over de gang van zaken. We begrijpen dat zij de maatregelen moeten handhaven zoals die in heel Nederland gelden. Daarom vonden we het fijn dat we op zaterdag 15 januari een statement konden maken als Heusdense horecaondernemers. Nu maar hopen dat er ook naar geluisterd is in Den Haag.

De talkshow ‘De Horecatafel van Heusden’ is vanaf vandaag 19.00 uur te zien op HTR TV, Facebookpagina van Café Den Braai en de website (www.heusden.nl) en social mediakanalen van de gemeente Heusden.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen