Foto van de maand: Fotoclub PS4FUN

Foto: PS4FUN

Elke maand krijgen de leden van fotoclub PS4FUN een uitdaging in de vorm van een maandopdracht op een creatieve wijze aan de slag te gaan. De winnaar van de maandopdracht van januari was Francis Thole. Zij vertelt hoe zij tot deze mooie foto is gekomen.

De opdracht was: “Maak een reclame foto waarbij je denkt ‘Dít wil ik kopen’. Zoals meestal heb ik er dagenlang over lopen denken wat zich hiervoor zou lenen en in welke setting.

Op internet allerlei soorten reclames bekeken en thuis al mijn mogelijkheden onderzocht. Uiteindelijk had ik mijn setting en product bedacht maar daar had ik wel een vrouwelijk model voor nodig. Mijn dochter Yfke moest er (alweer) aan geloven nadat ik haar eerst de situatie had geschetst. Zij is behoorlijk geduldig want ik ben daar dan toch wel even mee bezig qua compositie, licht e.d.

(ze heeft nu wel aangegeven dat ze er helaas voorlopig wel even klaar mee is dus ben nu naarstig op zoek naar andere modellen)

Het bleek nog niet zo makkelijk om het flesje goed in beeld te krijgen waarbij zij zelf schuin stond. Ze moest haar hand heel onnatuurlijk verdraaien met kramp tot gevolg. Enfin, toen ben ik maar haar lievelingsgerecht ’s avonds gaan maken – voor wat hoort wat!!

Fotogenomen met Fujifilm X-T2 camera met 56 mm portretlens, Iso 100 -56 mm  -F1,8. -1/125 sec.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen