Onthulling nieuw sokkelproject kunstwerk door wethouder Peter van Steen

De kunstenaars Bart Somers (voormalig sokkelproject kunstenaar) en Rob van den Broek (nieuw sokkelproject kunstenaar) hebben dinsdag de beelden verwisseld. Het nieuwe kunstwerk is een bronzen kunstwerk met de naam ‘Moeder natuur’. Wethouder Peter van Steen onthulde het nieuwe kunstwerk.

Rob van den Broek uit Bergen mag een jaar lang het kunstwerk Moeder natuur exposeren op de sokkel in de Jacob van Eyckpassage in de vesting Heusden. Vorig jaar tijdens het tweedaagse Art Festival in Heusden was ook al het werk van de Limburger te zien in de tuin van Het Gouverneurshuis.
Het sokkelproject biedt sinds 2011 een plek aan voor kunstenaars om hun werk, gedurende een jaar, tentoon te stellen in de openbare ruimte. Ook biedt het inwoners en bezoekers de kans in aanraking te komen met kwalitatieve kunst. Doorgaans werd een nieuw kunstwerk voor het sokkelproject jaarlijks voorgedragen. Echter is dat niet gelukt door de coronamaatregelingen van de afgelopen twee jaar. Het sokkelproject van 2020, een kunstwerk van Bart Somers, wordt nu vervangen door een nieuw werk. Stichting Kunstvesting Heusden heeft dit keer gekozen voor een bronzen kunstwerk, genaamd ‘moeder natuur’. Het is een torso gemaakt door kunstenaar Rob van den Broek.

Keuze
In de voorwaarden van het sokkelproject is opgenomen dat de sokkel beschikbaar wordt gesteld aan een erkend kunstenaar. Rob van den Broek is een erkend kunstenaar die visueel interessante kunstwerken maakt, die bijdragen aan zichtbaarheid van kwalitatieve kunst in de openbare ruimte. Het kunstwerk sluit zodoende aan bij de thema’s van Cultuur op Koers, zoals zichtbaarheid, vernieuwing en samenwerking.

Foto’s Ad Hartjes

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen