Fietsersbond wil betere voorlichting bij de aanschaf van e-bikes

Foto: TeamAlert

Mensen die een e-bike kopen, moeten betere voorlichting krijgen over veilig fietsen. De Fietsersbond hoopt daarmee veel verkeersongelukken te voorkomen. VeiligheidNL, een kenniscentrum voor letselpreventie, meldde dinsdag een stijging van het aantal verkeersslachtoffers met zwaar letsel in de afgelopen tien jaar.

Dat zou met name komen doordat steeds meer mensen op e-bikes fietsen. De Fietsersbond wil meer informatie en begeleiding bij de aanschaf van zo’n elektrische fiets, zodat mensen daar beter mee overweg kunnen.

De bond wil verder dat er meer geld komt om wegen en fietspaden veiliger te maken. Ook de ANWB maakt zich zorgen over ongevallen met fietsers. “Het probleem zit ‘m vooral in de drukte op het fietspad, met racefietsen, bakfietsen, bezorgers en e-bikes”, zegt een woordvoerder. “Je moet iets doen aan de infrastructuur. Versteviging van de berm bijvoorbeeld of het weghalen van onhandige paaltjes. Dat zijn relatief eenvoudige maatregelen, die geen enorme bedragen kosten.”

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen