Visser uit Vlijmen in de fout

Foto: Politie Waalwijk

Een visser uit Vlijmen werd op zondagavond 1e Paasdag betrapt in Waalwijk. De hengelaar viste tegen de sluisdeuren van de Bovenlandse Sluis aan de Zomerdijk. Toen hij de agent zag, trok hij snel zijn lijn kapot. De agent had al gezien dat de man viste met een dood aasvisje. Vanaf 1 april tot de laatste zaterdag in mei is dit verboden.

De man had een gevangen snoekbaars al in de kofferbak liggen. Jammer dat deze snoekbaars niet meer voor het nageslacht kon gaan zorgen. De man kreeg twee processen-verbaal, namelijk vissen zonder toestemming van de rechthebbende en vissen in de gesloten tijd met dood aas.

Gesloten tijden
Vanaf 1 maart tot aan de laatste zaterdag van mei geldt er een gesloten tijd voor verschillende vissoorten. Dit betekend dat, als je een vissoort vangt waar een gesloten tijd voor geldt, je deze direct in hetzelfde water terug moet zetten. Het is dus wel toegestaan om op deze vissoorten te blijven vissen tijdens de gesloten periode. Daarnaast geldt er vanaf 1 april tot aan de laatste zaterdag van mei een gesloten tijd voor een aantal aassoorten. Het is in deze periode niet toegestaan te vissen met alle soorten kunstaas, (met uitzondering van kunstvliegen kleiner dan 2.5 cm), dood aas en slachtproducten. Dit om het vissen op roofvissen te beperken in deze periode (paaitijd)

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen