Zes meldingen van mogelijke drogering met injectienaalden tijdens Pleinfestival

De politie is een onderzoek gestart nadat zes mensen bij een EHBO-post aangaven dat ze zaterdagavond 21 mei mogelijk zouden zijn gestoken of geprikt op het Anton Pieckplein in Kaatsheuvel. Een van hen, een 18-jarige vrouw, werd onwel en is naar het ziekenhuis gebracht.

Op het plein was op dat moment het Pleinfestival bezig, een vierdaags feest met kermis, drive in-show en live optredens. De Forensische Opsporingsdienst onderzoekt of de zes melders inderdaad zijn gestoken of geprikt en zo ja waarmee. Ook het onwel worden van de 18-jarige vrouw wordt onderzocht.

De politie roept mensen die zaterdagavond op of na hun bezoek aan het Anton Pieckplein onwel werden op om contact te zoeken met de huisarts. In verschillende landen waaronder Nederland worden de laatste tijd meldingen gedaan van mensen die zeggen tijdens het uitgaan te zijn geprikt, waarbij ze stiekem worden gedrogeerd met een injectienaald. Het slachtoffer wordt vervolgens onwel. Over dit fenomeen, ook wel ‘needle spiking’ genoemd, is nog veel onduidelijk.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen