Hoogste punt bereikt van 20 sociale huurwoningen in Drunen

Het hoogste punt is bereikt van 20 sociale huurwoningen aan de Von Suppéstraat en Chopinstraat in Drunen. Wooncorporatie Woonveste, Bouwbedrijf Tankens en gemeente Heusden vieren deze mijlpaal samen op 20 juni 2022.  Directeur bestuurder Eric van den Einden en kersverse wethouder Johan Meesters hijsen samen de vlag. ‘Het is al lang geleden dat Woonveste bouwde in Drunen’, vertelt Eric. ‘Wij zijn trots dat we eind dit jaar de eerste sleutels aan de toekomstige bewoners mogen overhandigen.’

Locatie
Dit plan is ontwikkeld in samenwerking met de gemeente Heusden op de locatie aan de Von Suppéstraat waar eerst de basisschool stond. De locatie bevindt zich in de Drunense wijk Venne Oost. Tankens bouwt hier de huurwoningen voor Woonveste. Daarnaast bouwt Tankens ook nog 4 geschakelde koopwoningen.

De woningen zijn ontworpen door KdV architectuur. De bouw is in november 2021 gestart. Begin juni zijn de woningen geadverteerd en op dit moment worden ze toegewezen aan de toekomstige bewoners. We verwachten dat de eerste 10 woningen in december opgeleverd worden en de andere 10 in februari 2023.

Woningtype
Waar voorheen de school een centrale plek had in de wijk worden nu (senioren)woningen gebouwd. De patiowoningen hebben alle woonfuncties op de begane grond en een extra slaapkamer in de kap. Enkele woningen hebben een dakkapel.

De patiowoningen zijn “gasloos” en ‘nul-op-de-meter’. Dat betekent dat ze zelf net zoveel energie kunnen opwekken als ze verbruiken. Hierdoor heb je dus geen of een erg lage energierekening. De opgewekte energie is afkomstig van de zon en andere natuurlijke bronnen. Door bewust om te gaan met energie doe je dus iets goeds voor je portemonnee en voor het milieu. Alle woningen worden zeer energiezuinig gebouwd.

Foto’s Wil Gulpen

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen