GroenLinks-PvdA Heusden: Wordt Heusden Fietsgemeente 2024?

Foto: PvdA GroenLinks

Begin deze maand heeft de fietsersbond de uitslag van de Fietsgemeente 2022 bekend gemaakt. Schiermonnikoog is door de fietsers uitgeroepen tot de fietsvriendelijkste gemeente van Nederland. Andere titelkandidaten waren Zoetermeer en gemeente Gooise Meren. Gemeente Alphen-Chaam blijkt de grootste stijger op de ranglijst. Onze eigen gemeente Heusden scoort volgens de fietsersbond echter ‘onder gemiddeld’.

Over twee jaar wordt de verkiezing van de Fietsgemeente opnieuw gehouden. Hoe mooi zou het zijn als onze gemeente dan beter scoort. Of ook zelfs grootste stijger wordt. Minder vrachtverkeer door de kernen, meer wegen met maximaal 30 km/h en goede markeringen op de weg, kan zorgen voor een veiligere omgeving voor fietsers. In reactie op onze vragen, zei de wethouder zeker ambities te hebben voor het verbeteren van de fietsvriendelijkheid van Heusden.

Kruispunt Mommersteeg – Wilhelminastraat/Achterstraat
Om de wethouder te helpen, hebben wij tijdens de informatievergadering meteen ook een concreet verbeterpunt voorgelegd. Namelijk de fietsveiligheid voor onder andere veel schoolkinderen, op het kruispunt Mommersteeg en Wilhelminastraat/Achterstraat in Vlijmen.

GroenLinks-PvdA Heusden: Actief, sociaal en duurzaam (www.groenlinks-pvda-heusden.nl).

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen