Jeugd vakantie vreugd Drunen al voor de 66ste keer

Foto: JVV Drunen

Afgelopen jaar heeft jeugd vakantie vreugd Drunen zijn 65 jarig bestaan gevierd voor de kinderen maar ook voor een groot aantal vrijwilligers. Met de kinderen zijn we naar Duinoord toe gegaan, Ondanks de vele regen was het toch een geslaagde dag geworden. Het leuke van kinderen is dat ze zich niet uit het veld laten slaan door regen en miezer regen. En gewoon door gaan.

Met een grote groep vrijwilligers zijn we naar het Bourgondisch Hof toe gegaan en na een partijtje bowlen is er nog gezellig nagepraat onder een lekker hapje eten.

We zijn de afgelopen maanden druk bezig geweest zodat we ook dit jaar de kinderen een leuke afsluitende week van de zomervakantie kunnen aanbieden. De JVV week is dit jaar van zondag 28 augustus t/m zaterdag 3 september 2022,

Vrijwilligers Gezocht
We zijn heel hard op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor de stichting om zo ook de toekomst van jeugd vakantie vreugd veilig te stellen. De JVV week bestaat dit jaar uit 61 onderdelen en om alles in goede orde en regelmaat te laten verlopen zijn er nieuwe vrijwilligers nodig.  Of je nu een ouder bent van kinderen die mee doen of je bent gepensioneerd, iedereen mag mee helpen.

Zo zijn we op zoek naar vrijwilligers die het sub bestuur kunnen vergroten. In het sub bestuur krijg je wat taken in de voorbereiding naar de JVV week toe. Met meer mensen kunnen we de taken makkelijker verdelen zodat iedereen een lichte taak heeft.   Maar we zijn ook op zoek naar vrijwilligers voor bij de onderdelen. Dat kan zijn als hoofdleiding maar ook als een helpende hand tijdens een onderdeel.

Dit jaar zijn er 3 onderdelen nog niet voorzien van een hoofdleiding. Het gaat om het schilderen, het schat zoeken en laser gamen en de Midgetgolf. Om al deze spellen goed te laten verlopen zijn er echt nieuw mensen nodig. Bij jeugd vakantie vreugd Drunen helpen de vrijwilligers die er zijn overal mee, je staat er nooit alleen voor. We helpen waar we kunnen. Ga de uitdaging aan en geef je op als vrijwilliger. En ga met ons in gesprek wat je leuk vind om te doen.

Papa en Mama schrijf je kinder(en) in en zorg ervoor dat ze bij hun favoriete onderdeel verzekerd zijn van een plekje. Of je nu aan 1 of alle activiteiten mee doet, alles kan, niks moet. Lekker kind zijn en doen wat je leuk lijkt. Ben er snel bij want bij sommige activiteiten is er wel een maximum aantal inschrijvingen en Op  is Op. Het is sowieso een geweldige kans om de saaiste vakantie week om te toveren tot een week om naar uit te zien. Als het programma bekend gemaakt wordt duiken vele kinderen al kwebbelend het boekje in om met klasgenootjes of vriendjes broertjes en zusjes een planning te maken wat er gedaan mag en kan worden. Mocht je nog nooit hebben deelgenomen dan zeker doen! het is voor elk kind best spannend zo met onbekende mee maar we verzekeren, ook de voorzichtigste kindjes krijgen een gewaardeerd plekje waar ze rustig de kat uit de boom kunnen kijken als dat nodig is. Dus begin maar alvast te bedenken wat jouw leukste activiteiten kunnen zijn. Wij van het bestuur zitten klaar om de eerste inschrijvingen te verwerken. De website geeft naast inschrijf en betaal gemak een berg aan indrukken weg van onze vaste fotograaf. Zo haal je herinneringen boven en zie je precies wat je kan verwachten.

Na 2 jaar afwezigheid is er weer een bos en duin avontuur met een overnachting. De meeste kinderen die 3 jaar geleden hebben deelgenomen zijn naar het voortgezet onderwijs gegaan, Veel kinderen die nu de leeftijd hebben om mee te mogen doen weten niet wat Bos en duin inhoud. Ik kan je zegen dat het een geweldig leuk avontuur is.

De vossenjacht vindt plaats in een andere wijk en beslaat een ander deel van Drunen. Wat dacht je van de samenwerking met volleybal, badminton en basketbal, Die dit jaar samen met de dansmix van Studio Max in sporthal Dillenburcht neer strijken. Voor de dansmix is elke inschrijvingen gratis.

Dit jaar staan er ook een aantal nieuwe activiteiten op het programma:
Er is een Vreemde vogels spel in het centrum van Drunen waar de kinderen een aantal opdrachten moeten uitvoeren. We hebben bij het Bourgondisch Hof in Waalwijk naast de bowling dit jaar ook de Glow in the Dark Midgetgolf en een Karaoke. Hanneke van dans studio Urbanstylz in Drunen gaat 2 sessies uitvoeren van Streetdance en hip hop. Terug van weggeweest is het schat zoeken en Laser gamen bij het HonderBunderbos, De Bakworkshop bij de Emma Molen in Nieuwkuijk en badminton.

We verwachten dan opnieuw een groot aantal deelnemertjes die dit jaar een feestje komen bouwen en fanatiek leren, sporten en spelen. Zijn er klasgenoten die je kunnen helpen met teamwork in een heuse escape room en wie kan de salto laten zien bij jumpXL ? Wist je dat er talentvolle steltenlopers zijn ontdekt vorig jaar!? Bij de spelletjes ochtend tijdens de speellekkerland bij basisschool de Olof Palme? Ook gaan we dit jaar weer naar Monkey Town toe. Er is een Disco en een Film voor de kleine en oudere kinderen, er is een Timmermorgen en de mogelijkheid om te komen schilderen.

Er is op de donderdagavond een heuse pup quiz met veel vragen en opdrachten en lekkere hapjes. Dit jaar is het weer mogelijk om een prijsuitreiking te organiseren. Na 2 jaar afwezigheid vanwege het corona virus staat het weer op het programma op de zaterdagavond in Buurthuis de Stulp. Vanaf 19.00uur tot 20.30uur.

We voorzien iedere deelnemer van ranja en een frisse appel en een snoepje mag natuurlijk ook dit jaar niet ontbreken. JVV is een begrip in Drunen en vele ouders en jongeren hebben het nog vers in hun geheugen hou het vroeger ging en halen ook hun herinneringen op. Met de huidige vrijwilligers is het altijd gezellig, als de kinderen al lang geen oog meer voor hun ouders en op gaan in een van de vele sport en spel activiteiten wordt er nog even bijgepraat.

Schijf je nu in voor de JVV-week en ben verzekerd van een plekje bij jouw favoriete activiteit! T/m 14 augustus kan je online inschrijven via onze website. Wees er snel bij en profiteer t/m 17 juli van onze Early Bird korting  Kom en schrijf je kinder(en) in:

Inschrijven

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen