Leerlingen van De Bussel halen samen met Michael van Gerwen geld op voor goed doel

Foto: De Bussel
Op dinsdag 31 mei heeft de sponsorloop op de Bussel plaatsgevonden. Vanuit de leerlingenraad is er gekeken naar goede doelen. Dit jaar is er gekozen voor een drietal doelen. En dat waren Speel-o-theek Vlijmen, Oekraïne en  Speelplaats de Bussel In het bijzonder de SPEEL-O-THEEK:
Speel-o-theek Vlijmen heeft zich 1 januari gevestigd in Vlijmen. Met giften en de opbrengst van jullie sponsorloop kan de Speel-o-Theek aantrekkelijk blijven door het inkopen van nieuw en gevarieerd speelgoed voor de kinderen en hun (groot) ouders in Vlijmen.
De Speel-o-Theek is te vergelijken met een Bibliotheek, met het verschil dat in een Bibliotheek boeken worden geleend en in een Speel-o-Theek speelgoed. De Speel-o-Theek is er voor iedereen die kinderen wil laten spelen. Voor ouders met kinderen, maar ook voor grootouders die hun kleinkinderen steeds iets nieuws willen bieden. Met een abonnement van € 27,50 per jaar kan je telkens drie weken lang 2 stuks speelgoed lenen. De stichting Speel-o-Theek wordt gerund door vrijwilligers.
De hoogte van het abonnementsgeld maakt het aantrekkelijk om lid te zijn. Echter de kosten van nieuw speelgoed zijn hoog en al het speelgoed zit in afgesloten kratten. Gemiddeld kost nieuw speelgoed met een krat ongeveer 80 euro Enkel de abonnementsgelden zijn hiervoor niet toereikend. Giften zijn dus echt nodig om alle kinderen te laten spelen! De Speel-o-Theek is gevestigd in de Bibliotheek van Vlijmen.

Er is maar liefst 8000 euro opgehaald waarvan er 2500 euro geschonken wordt aan de Speel-O-Theek. Michael van Gerwen heeft dit bedrag verdubbeld.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen