Vertoning film Herman voor jong en oud(er) in bibliotheek Vlijmen

Foto: Bibliotheek Heusden

Op woensdagochtend 6 juli is de film Herman vertoond in de Bibliotheek Vlijmen. Al om half 10 in de ochtend stonden de eerste bezoekers voor de deur. Daar werden ze ontvangen met een kop koffie en een koekje.

Tijdens deze vertoning waren niet alleen leden van de bibliotheek uitgenodigd. Groep 7 van de Lambertusschool uit Haarsteeg kwam voor de film op de fiets naar Vlijmen. En de gasten die anders op woensdagochtend Met Elkaar in Die Heygrave bezoeken kwamen deze ochtend ook naar de bibliotheek. Zo was er een mooie mix van jong en oud(er) aanwezig.

Jeugd actief in het nagesprek
Nadat de film in alle stilte bekeken was, leidde Marianne Merkx van het Centrum voor levensvragen het nagesprek. Aanwezigen vonden de film heel herkenbaar, er werd stil gestaan bij goedbedoelde adviezen en ‘moeten’. Ook was er zorg en medeleven met de hoofdpersonen uit de film. Die net als de bezoekers in de zaal, uit verschillende generaties komen. Daarna was er de ruimte om elkaar vragen te stellen. Vragen als ‘Hoe lang heeft pesten impact in het leven?’ werden door de jeugd aan de volwassenen bezoekers gesteld. Een mooi en interactief gesprek.

Tot slot een wens voor een ander, maar ook voor jezelf.
Tot slot werd iedereen gevraagd om een wens voor een ander op een kaartje te schrijven en te overhandigen. Deze wens mocht je ook voor jezelf opschrijven, want wat je voor een ander wenst, mag je ook jezelf toewensen!

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen