Een flinke fietstocht voor KBO Elshout

Foto: KBO Elshout

Eindelijk was het dan zo ver en kon de grote fietstocht van KBO Elshout gereden worden. Er was al een eerdere datum geprikt maar die kon door omstandigheden niet door gaan Veertien mensen, allen zeventig plus, aan de start op weg om 80 km te gaan fietsen. Maar die tachtig kilometers werden er uiteindelijk negentig.

Om 09.00 uur vertrek om via Haarsteeg, Bokhoven, Engelen, Empel, Rosmalen, Maliskamp in Berlicum terecht te komen voor de koffie. De eerste probleempjes deden zich voor in Rosmalen. Een stuk van de route, dat eigenlijk al klaar had moeten zijn was dat niet. De bedoeling was om Rosmalen heen te rijden maar dat werd nu dwars door het centrum heen. In Berlicum was de eerste koffiestop. Ruim een half uur later dan gepland.

Na de koffie snel weer op de fiets want er was ook een tijd afgesproken voor de lunch. Maar ja, gezellig kletsend onder het fietsen wordt er ook wel eens een afslag gemist en dan moet je weer terug. Vanuit Berlicum ging het over rustige paden naar Middelrode. Achter kasteel Heeswijk langs en zo naar Veghel.

Bij Lia en Toon, het gastadres in Veghel, stond de koffie en thee al klaar. Ruim vijfenveertig kilometers stonden er toen op de teller dus het lunchpakket liet zich goed smaken Een klein uurtje later kon er weer opgestapt worden voor de terugweg. Nu ging het  over de Veghelse dijk richting Schijndel, St Michielsgestel naar Halder waar  gestopt werd bij Landgoed Haanwijk voor een frisse dronk.

Het weer was prima. Niet te warm en niet te veel wind en gelukkig geen regen. Na deze stop restte nog maar een route: via Vught langs het kanaal naar Drunen/Elshout. Naar huis dus.

Rond 17.00 uur weer terug op vertrekpunt met negentig kilometers op de teller. Een mooie route met dank aan degenen die dit  ieder jaar weer uitzoeken.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen