Toch sportprothese voor Dianne Vugts na rechtszaak

Foto: Uniek sporten

Dianne Vugts uit Vlijmen wil na jaren stilzitten eindelijk weer kunnen hardlopen en dit kan alleen met een speciale sportprothese. Haar zorgverzekeraar Interpolis/Achmea vindt dit dat ze die niet nodig heeft en is van mening dat zij ook andere sporten kan beoefenen. Daar was Dianne het niet mee eens en zij sleepte de verzekeraar voor de rechter. Die stelde haar afgelopen woensdag in het gelijk.

“Dat een hardloopprothese voor mij wel degelijk een adequaat sporthulpmiddel is wat aan mijn zorgbehoefte voldoet en dus als doelmatig kan worden gekwalificeerd.

Dat ik voor mijn amputatie ook aan andere sporten deed wil niet zeggen dat ik geen vrije keuze heb in de sport die ik graag wil beoefenen.” Laat de 49-jarige Vlijmense weten

Bewezen is dat een reguliere ofwel ADL prothese niet geschikt is om te kunnen sporten en er dus een sporthulpmiddel nodig is om te kunnen sporten. Het bewijsvoering in de vorm van een PPP-formulier en deelname aan het uitleentraject van Uniek Sporten en Frank Jol is deze beslissing ten goede gekomen. Dit vonnis betekent jurisprudentie en dat wil zeggen dat er nieuwe hoop is voor iedereen met een fysieke beperking die een sporthulpmiddel nodig heeft om überhaupt te kunnen sporten.

“Er zal steeds een individuele afweging gemaakt worden maar de deur is open….Het is gelukt om letterlijk en figuurlijk beweging in gang te brengen en laten we hopen dat minister Conny Helder nu door pakt en de beweging in stand houdt. De waarde van sport voor iemand met een fysieke beperking is namelijk van enorme waarde. Het houdt ons fysiek en mentaal gezond en gelukkig. Deze uitspraak zorgt ervoor dat er voor velen weer een droom is om na te jagen. Mijn enorme dank gaat uit naar Marijn de Jong voor zijn onuitputtelijke vechtlust en geweldige communicatie.

Natuurlijk wil ik ook enorm veel dank uitspreken richting Frank Jol en zijn team die door het leveren van de allerbeste prothese en de begeleiding van zijn multidisciplinaire team mij weer een volwaardig leven hebben gegeven. Ik zou nog zoveel meer willen zeggen maar laat ik dat maar niet doen”

Sportbewegen/Uniek sporten
Onder het mom van integratie waar integratie kan en aangepast waar aangepast moet, biedt buurtsportcoach aangepast sporten Lian van de Veerdonk je graag hulp om inzichtelijk te krijgen welke beweegvormen er in de regio voor jou aanwezig zijn. Aarzel dus niet als je even niet weet waar je moet zijn om wel te gaan sporten/bewegen. Meer info via Lian van de Veerdonk [email protected] 

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen