Oranje naar kwartfinale na winst op Verenigde Staten

Het Nederlands elftal heeft de achtste finale tegen de Verenigde Staten met 3-1 gewonnen en zich daarmee geplaatst voor de kwartfinale van het WK in Qatar. De belangrijkste man op het veld was Denzel Dumfries die één doelpunt maakte en de assists gaf voor de andere twee goals.

De Amerikanen gingen voortvarend van start en kregen al snel een goede kans, maar Noppert stond ook deze wedstrijd zijn mannetje. Na tien minuten kwam Oranje op voorsprong na een schitterende aanval, die werd afgerond door Memphis Depay. De Verenigde Staten had in de eerste helft meer balbezit en drong regelmatig aan, maar echt gevaarlijk werd het bijna niet. Oranje speelde opnieuw niet sprankelend en loerde vooral op de counter. In de blessuretijd van de eerste helft werd het onverwachts toch 2-0 toen Blind een assist van Dumfries achter de keeper werkte.

Kwartfinale
Na rust ging de wedstrijd gelijker op, met meerdere kansen voor beide ploegen. Een kwartier voor tijd kwam de spanning terug in de wedstrijd toen Wright de aansluitingstreffer maakte. Een spannende fase volgde waarin de Amerikanen probeerden de stand gelijk te trekken, maar Dumfries maakte een einde aan de titelaspiraties van de tegenstander. De Verenigde Staten probeerde nog wel, maar was niet meer bij machte om iets aan de stand te veranderen. Nederland speelt vrijdag om 20.00 uur de kwartfinale tegen de winnaar van de wedstrijd Argentinië – Australië.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.