Nu & Morgen week 14 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 14 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In week 14 met  deze keer Impact door het coronavirus, drukte op de milieustraat, kadernotitie windenergie, fysiek op afstand-sociaal nabij, school en nog veel meer in de Grassen, kwaliteitsmedewerkers social domein gezocht, start voorbereidende werkzaamheden Gol, Heusden helpt.

Impact door het coronavirus
De verspreiding van het Coronavirus en de bijbehorende maatregelen raken ons allemaal! Een noodsituatie haalt vaak het beste in mensen naar boven. Gelukkig zien wij veel mooie initiatieven ontstaan in onze gemeente om mensen die het nodig hebben te helpen! Bijvoorbeeld de lancering van Heusden Helpt, verschillende ‘Facebook-hulp-groepen’ en de vlaggenactie in vesting Heusden om iedereen een hart onder de riem te steken.

Drukte op de milieustraat
De afgelopen week is het erg druk geweest bij de milieustraat in Drunen. Vanwege de aangescherpte maatregelen en het belang van afstand houden tegen het Coronavirus is niet wenselijk dat er flinke stroom aan inwoners naar de milieustraat gaat. Kom alleen als het nodig is

Kadernotitie windenergie
De kadernotitie Windenergie staat op 12 mei 2020 op de agenda van de gemeenteraad. De 55 ingediende zienswijzen zijn allemaal grondig en zorgvuldig bekeken. Ze hebben geleid tot een verduidelijking van de kadernotitie. Met deze aangepaste versie stemde het college afgelopen dinsdag in.

Fysiek op afstand, sociaal dichtbij
Sinds de aangescherpte maatregelen rondom het coronavirus zijn de buurthuizen (de Mand, de Korf, de Schakel en de Stulp) en ‘Met Elkaar-locaties’ binnen de gemeente Heusden gesloten. BIJEEN gaat hierdoor anders werken: er is deze dagen een enorme piek in het contact per telefoon en online.

School en nog veel meer in de Grassen
In de Vlijmense woonwijk De Grassen is mogelijk ruimte voor basisschool en andere maatschappelijke voorzieningen.

Kwaliteitsmedewerker Social – Domein voor 28 uur p/w
Ben jij de MogelijkMaker die kwaliteit altijd voorop stelt en problemen daadkrachtig signaleert? En lukt het je om met pientere oplossingen de kwaliteit van de processen binnen het Sociaal domein verder te verhogen? Dan hebben wij jou veel te bieden!

Start voorbereidende werkzaamheden GOL
In februari 2020 is de opdracht voor de realisatie van het project Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat (GOL) gegund aan de Combinatie Mourik-Besix (CMB).

Heusden Helpt
Hulp nodig? Behoefte aan een praatje, maar (even) niemand in de buurt? Wij helpen je graag! Vele vrijwilligers staan klaar om boodschappen te doen, de hond uit te laten of gewoon voor een praatje en een luisterend oor. Bel 073 511 83 50 of mail naar [email protected].

Bekendmakingen

Nu & Morgen week-14-2020 Nu & Morgen 1 april
Nu & Morgen week-13-2020 Nu & Morgen 25 maart 2020
Nu & Morgen week-12-2020 Nu & Morgen 18 maart 2020
Nu & Morgen week-11-2020 Nu & Morgen 11 maart 2020
Nu & Morgen week-10-2020 Nu & Morgen 4 maart 2020

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Reacties