Nu & Morgen week 16 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 16 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In week 16 aandacht voor Eikenprocessierupsen, Toonbank app, Verkoop woningen Geerpark, Heusden Helpt, Alweer gft-vracht afgekeurd, Werk aan de weg, Strijd met Japanse Duizendknoop, Werk in uitvoering, Aangepaste openingstijden, Creatief bezig zijn in deze Coronatijd, Zie jij door de bomen het bos niet meer? en Bekendmakingen.

Eikenprocessierupsen
De gemeente start, net als voorgaande jaren, met het preventief benevelen van eikenbomen. De eerste eikenprocessierupsen komen begin april uit het ei en beginnen dan te eten van de verse blaadjes van de eikenboom. Door de bomen te benevelen met het biologische en natuurvriendelijke middel Xentari gaan de rupsen in een vroeg stadium dood, waardoor er minder overlast is van brandharen.

Toonbank app
In onze gemeente is afgelopen donderdag de Toonbank app gelanceerd. Deze app maakt het mogelijk voor lokale ondernemers om hun producten aan te bieden via de app, ook als je geen webwinkelmodule hebt.

Verkoop woningen Geerpark
Geerpark ontwikkelt volop verder! Van de Ven Bouw en Ontwikkeling BV is gestart met de verkoop van 48 compleet afgewerkte ‘MorgenWonen-woningen’.

Heusden Helpt
Hulp nodig? Behoefte aan een praatje, maar (even) niemand in de buurt? Wij helpen je graag! Vele vrijwilligers staan klaar om boodschappen te doen, de hond uit te laten of gewoon voor een praatje en een luisterend oor. Bel 073 511 83 50 of mail naar [email protected] 

Alweer gft-vracht afgekeurd
Binnen korte tijd is voor de 3e keer een vracht gft-afval uit onze gemeente afgekeurd. Dit keer een vracht van maar liefst 10 ton! De 3 afgekeurde vrachten hebben ons tot nu toe al bijna € 3.000 gekost. Daarnaast kunnen de bruikbare grondstoffen uit deze vrachten ook niet gebruikt worden. De gehele vracht wordt afgekeurd en moet daardoor als restafval worden afgevoerd en verwerkt. De verwerkingskosten voor restafval zijn 3 x hoger dan de verwerkingskosten voor groente- fruit- en tuinafval.

Werk aan de weg
Op 17 april vinden er vanaf 21.00 uur werkzaamheden plaats op de A59 door Rijkswaterstaat. Tussen knooppunt Empel en Hooipolder is de snelweg afgesloten voor verkeer. De afsluiting is alleen voor het verkeer van knooppunt Empel richting Hooipolder. Alle tussenliggende op- en afritten zijn afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid middels bebording. De werkzaamheden duren tot 21 april 05.00 uur.

Strijd met Japanse Duizendknoop
De exotische plant kan aanzienlijke schade aanrichten aan het milieu. Wist je dat de wortels zelfs door beton heen kunnen groeien? De plant kan dus ook schade aanrichten aan verhardingen, bouwwerken, rioleringen en funderingen.

Werk in uitvoering
Ook nu we in Nederland al geruime tijd in de Coronacrisis zitten, blijven de gemeentelijke dienstverlening en alle uitvoerende werkzaamheden doorgaan. Er zijn nog geen bouwprojecten stilgelegd. Onze medewerkers en de medewerkers van onze aannemers houden zich daarbij strikt aan de maatregelen en richtlijnen die door het RIVM en de Rijksoverheid zijn afgekondigd

Aangepaste openingstijden
Van maandag 20 april tot en met vrijdag 1 mei kun je aan de gemeentebalie in Vlijmen alleen terecht op afspraak. Dit betekent dat als je bijvoorbeeld een paspoort of rijbewijs wilt aanvragen dat je via www.heusden.nl of telefonisch op (073) 513 17 89 een afspraak moet inplannen. De avondopenstelling op donderdagavond vervalt tot 1 mei. Op dinsdagavond helpen we je graag en kun je zonder afspraak binnen lopen.

Creatief bezig zijn in deze Coronatijd
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons normale leven. We blijven gelukkig ook in Heusden allemaal zoveel mogelijk thuis en zijn er veel mooie initiatieven om elkaar te helpen zoals We gaan op Berenjacht.. en Pimp je schoen.

Zie jij door de bomen het bos niet meer?
Bij het Jongerenpunt Midden-Brabant zijn jongeren altijd welkom met alle vragen, overigens voor nu wel even digitaal. Het is namelijk vaak een zoektocht waar ze precies moeten zijn als ze vastlopen op het gebied van: werk, studie, geld en andere zorgen. Het Jongerenpunt helpt ze dan op weg.

Bekendmakingen zie Nu & Morgen 15 april 2020

Nu & Morgen week-16-2020 Nu & Morgen 15 april 2020
Nu & Morgen week-15-2020 Nu & Morgen 8 april
Nu & Morgen week-14-2020 Nu & Morgen 1 april
Nu & Morgen week-13-2020 Nu & Morgen 25 maart 2020
Nu & Morgen week-12-2020 Nu & Morgen 18 maart 2020

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Reacties