Nu & Morgen week 22 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 22 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In week 22 aandacht voor Eikenprocessierups, Wie verdient er een lintje, Vlijmens Ven heeft een record te pakken, Aangepaste openingstijden, Is jouw wijk afgekoppeld van het riool? Van een klein vuurtje tot een allesverwoestende brand, Zwemmen openbaar water, Hulplijn voor anderstalige

Eikenprocessierups
De afgelopen weken hebben we veel eikenbomen in de gemeente preventief bespoten met een biologisch bestrijdingsmiddel. Daarnaast zetten we meer in op het verhogen van de biodiversiteit, bijvoorbeeld door het ophangen van nestkasten. Ondanks deze maatregelen verwachten we ook dit jaar weer veel overlast van de eikenprocessierups.

Wie verdient er een lintje
In onze gemeente hebben we veel vrijwilligers die zich jarenlang belangeloos inzetten voor de samenleving. Deze vrijwilligers tonen we jaarlijks onze waardering tijdens de Lintjesregen. Zij ontvangen dan een Koninklijke Onderscheiding voor hun bijzondere en jarenlange inzet. Wist je dat jij ook iemand kan voordragen voor een ‘lintje’.

Vlijmens Ven heeft record te pakken
Je ziet het al wanneer je langs de natuurgebieden Vlijmens Ven en Vughtse Gement rijdt. Geen biljartlakens van één soort gras, maar een kleurschakering van allerlei soorten planten.

Aangepaste openingstijden
Maandag 1 juni zijn wij gesloten i.v.m. Pinksteren. Aangiftevan geboorte en overlijden kun je via onze website doorgeven www.heusden.nl

Is jouw wijk afgekoppeld van het riool?
Woon jij in een wijk waar het hemelwater is afgekoppeld van het riool? Dan wordt het schone regenwater in jouw buurt gescheiden van het afvalwater (riool)

Van een klein vuurtje tot een allesverwoestende brand
Een brandje in het bos, op de hei of in de duinen kan al snel uit de hand lopen. Natuurbranden zijn grillig en moeilijk te bestrijden. Wist je dat je een bosbrand vaak zelf in de hand hebt? Ook de Loonse en Drunense Duinen zijn droog door het uitblijven van regen.

Zwemmen openbaar water
De temperaturen lopen op en we hebben soms zomerse dagen in het vooruitschiet. Er is niets lekkerder om dan een verkoelende duik in het water te nemen. Wist je dat je niet overal zomaar het water in kan duiken?

Hulplijn voor anderstalige
Heb je een luisterend oor, advies of hulp nodig omdat je in quarantaine of thuisisolatie zit en spreek jij, of iemand die je kent, geen Nederlands? Je kunt de Rode Kruis Hulplijn nu ook bereiken via WhatsApp 

Bekendmakingen zie Nu & Morgen 27 mei 2020

Nu & Morgen week-21-2020 Nu & Morgen 20 mei 2020
Nu & Morgen week-20-2020 Nu & Morgen 13 mei 2020
Nu & Morgen week-19-2020 Nu & Morgen 6 mei 2020
Nu & Morgen week-18-2020 Nu & Morgen 29 april 2020
Nu & Morgen week-17-2020 Nu & Morgen 22 april

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Reacties