Nu & Morgen week 20 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 20 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 20 komen aanbod Biodiversiteit, Wie verdient een lintje, Toekomstkoffer, Aangepaste inzameldagen Pinksteren, Vergeet nooit meer een inzameldag, Afval gemeentelijke plantsoenen, Aangepaste openingstijden.

Biodiversiteit
In onze dorpen willen we meer oases maken voor vlinders, bijen, vogels en andere dieren. Dit gaan we doen door verschillende bermen minder vaak te maaien waardoor kruidenrijke bermen ontstaan.

Wie verdient een lintje
Heb jij een familielid, vriend(in) of kennis die zich enorm inzet voor anderen? Bijvoorbeeld iemand die altijd klaarstaat voor iedereen in de buurt? Iemand die al jarenlang vrijwilligerswerk doet bij een sportclub, muziekvereniging of een andere vereniging? En vind je dat hij of zij daar een lintje voor verdient? Draag hem of haar dan voor, voor de Lintjesregen van 2022! Dat kun je doen door ons te mailen naar [email protected] of te bellen naar (073) 513 17 89.
Samen met jou bekijken we dan of die persoon aan de eisen voldoet voor een Koninklijke Onderscheiding

Toekomstkoffer
Vooruitkijkend naar de komst van de omgevingswet werkt de gemeente Heusden aan de omgevingsvisie voor Heusden. In de omgevingsvisie schetsen we de belangrijke ontwikkelingen voor Heusden tot 2040. We doen dat graag samen met zoveel mogelijk organisaties, ondernemers en inwoners.
De jeugdburgemeesters van Heusden roepen basisschoolkinderen op om hun dromen te delen! Vanaf afgelopen maandag gaat de toekomstkoffer langs de Heusdense basisscholen. In de koffer kunnen de kinderen hun dromen voor Heusden over 20 jaar delen. De kinderen mogen hun dromen inleveren door te tekenen, op te schrijven of te knutselen.
Meer informatie over de omgevingswet en omgevingsvisie lees je op www.heelheusdenbouwtmee.nl. Hier lees je ook wanneer we binnenkort bij jou in de buurt zijn om jouw dromen te horen.

Aangepaste inzameldagen
Let op! Vanwege Pinksteren kan de inzameldag voor het ophalen van jouw PMD-afval zijn aangepast. Wordt jouw PMD normaal op maandag opgehaald? Dan is dat nu eerder, namelijk op zaterdag 22 mei

Vergeet nooit meer een inzameldag
Door feestdagen kan het zijn dat je afval op een andere dag dan gebruikelijk wordt opgehaald. Je kunt natuurlijk kijken wanneer jouw buren de container of het papier aan de straat zetten. Veel handiger is het om de Afvalstoffendienstapp te downloaden.
Via deze app krijg je namelijk een berichtje van de Afvalstoffendienst wanneer je welk afval aan de straat moet zetten. Zo vergeet je nooit meer een inzameldag!

Afval gemeentelijke plantsoenen
In onze gemeentelijke plantsoenen vinden we regelmatig afval. Het gaat hierbij niet alleen om zwerfafval, zoals papiertjes, bekertjes en plastic flesjes. Ook worden er hele partijen groenafval en verbouwingsafval aangetroffen. Zwerfafval gooi je in de afvalbakken op straat of neem je mee naar huis om het daar weg te gooien. Voor groen afval en grof vuil kun je terecht bij de milieustraat. Groenafval kun je hier gratis inleveren. Voor een aantal afvalstromen betaal je 16 cent
per kilo (met een minimaal tarief van 2,55 per aanlevering). Samen houden we Heusden schoon!
Kijk voor meer info over afval en de milieustraat op www.heusden.nl

Aangepaste openingstijden
Maandag 24 mei is gemeentehuis gesloten vanwege Pinksteren. Aangifte van geboorte en overlijden kun je dan via de website doorgeven: www.heusden.nl.

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften zie Nu & Morgen week 20-2021

Nu & Morgen week-19-2021 Nu & Morgen week 19-2021
Nu & Morgen week-18-2021 Nu & Morgen week 18-2021
Nu & Morgen week-17-2021 Nu & Morgen week 17-2021
Nu & Morgen week-16-2021 Nu & Morgen week 16-2021
Nu & Morgen week-15-2021 Nu & Morgen week 15-2021

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen