Nu & Morgen week 46 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 46 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 46 aandacht voor Gemeenteraad stelt begroting vast, Jeugdburgemeesters bieden klimaatdoelen aan, Week van kindermishandeling, Zie jij iets vreemds in het buitengebied? maak een melding, Niet wegkijken maar aanpakken, afvalstoffendienst app.

Gemeenteraad stelt begrotng vast
In de jaarlijkse begrotingsvergadering stelde de gemeenteraad donderdag 11 november de begroting 2022 vast. Hiermee verdeelde de gemeenteraad een totaalbudget van € 126 miljoen. Dit is de laatste begroting van de bestuursperiode 2018-2022. Zie verder Gemeenteraad Heusden stelt begroting 2022 vast

Jeugdburgemeesters bieden klimaatdoelen aan
Donderdagavond 11 november was de jaarlijkse begrotingsvergadering van de Heusdense gemeenteraad. Vóór de raad het geld voor komend jaar verdeelde, vroegen de Heusdense jeugdburgemeesters Jikke en Koen en de jeugdambassadeurs aandacht voor het Kinderklimaatakkoord. Zie verder Jeugdburgemeesters en jeugdambassadeurs presenteren klimaatdoelen

Week tegen Kindermishandeling
Wist je dat in elke schoolklas gemiddeld één kind te maken heeft met een vorm van kindermishandeling? Veel van deze kinderen krijgen niet de hulp die ze nodig hebben. Om hier aandacht voor te vragen vindt van 15 tot en met 21 november de week tegen Kindermishandeling plaats. Ook in Heusden staan we hierbij stil! Zie verder Week tegen Kindermishandeling

Zie jij iets vreemds in het buitengebied? maak een melding
Het buitengebied kent allerlei problemen die de natuur aantasten, de rust verstoren en de leefbaarheid bedreigen. Strafbare feiten vinden er met regelmaat plaats. Denk aan dumpingen, wildcrossers, stroperij, vissen zonder geldige documenten, afval verbranden maar ook recreatiedrukte. Zie verder Zie jij iets vreemds in het buitengebied?

Niet wegkijken maar aanpakken
Op dinsdag 9 november 2021 heeft het Bestuurlijk Interventieteam Meierij (BIM), de gemeente Heusden, de politie, de Douane en speurhonden van Twickelerveld een integrale bestuurlijke controle gehouden in ongeveer tachtig garageboxen in de gemeente Heusden. In drie garageboxen werden
materialen aangetroffen voor het opzetten van hennepkwekerijen. Zie verder
Materiaal voor hennepkwekerijen gevonden bij grote controle garagaboxen

Afvalstoffen app
De Afvalstoffendienst app is een hele handige app. Je krijgt namelijk een berichtje van de Afvalstoffendienst wanneer je welk afval aan de straat moet zetten. Zo vergeet je nooit meer een inzameldag.
Wil je gebruik maken van de app download dan de
Afvalstoffendienst app via:
• Apple store
• Google playstore
• Windows
Zet notificaties aan
Vul je postcode en huisnummer in en je krijgt een berichtje als de vuilniswagen bij je langs komt of als er iets wijzigt in het ophaalschema. Zet hiervoor wel ‘Notificaties’ aan. Komen er geen meldingen binnen? Dan kan het zijn dat de energiebespaarstand van je telefoon aanstaat. Zet deze uit.
Melding doorgeven
Is jouw minicontainer niet leeggemaakt of kapot? Is er een storing bij een ondergrondse restafvalcontainer of is deze vol, dan kun je dat ook heel gemakkelijk in de app melden.
Overzicht afvalsoorten
Welk afval moet in welke bak? Afval scheiden is soms best lastig? Welk afval hoort waar bij. In de Afvalstoffendienst app vind je een heel handig overzicht met alle afvalsoorten.
Overzicht inzamellocaties
In de app vind je ook een handige kaart met daarop de locaties waar je de ondergrondse restafvalcontainers, de containers voor baby­ en incontinentieluiers, glasbakken en de textielcontainers kunt vinden

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften zie Nu & Morgen week 46-2021

Nu & Morgen week-45-2021 Nu & Morgen week 45-2021
Nu & Morgen week-44-2021 Nu & Morgen week 44-2021
Nu & Morgen week-43-2021 Nu & Morgen week 43-2021
Nu & Morgen week-42-2021 Nu & Morgen week 42-2021
Nu & Morgen week-41-2021 Nu & Morgen week 41-2021

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Reacties

Cookieinstellingen