Nu & Morgen week 6 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 6 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 6 aandacht voor natuurlijk maaien, Gemeentebelangen voor iedereen, webinars GGD, circulair: leven zonder afval, commissie bezwaarschriften.

Natuurlijk maaien
In onze gemeente zijn er veel bermen en weiden die we beheren. Het grootste gedeelte maaien we met een machine omdat dat het meest efficiënt werkt. Dit jaar maaien we ook, maar ook op een ándere manier. Schapen ‘maaien’ binnenkort namelijk het gras. Lees hier verder

Gemeentebelangen voor iedereen
Gemeentebelangen Heusden is dé plaatselijke politieke partij in Heusden. Wij zijn geen afdeling van een landelijke partij. Binnen onze partij heeft iedereen een eigen landelijke politieke voorkeur. Gemeentebelangen Heusden streeft naar “Fijn wonen in de gemeente Heusden” voor IEDEREEN! Fijn wonen in Heusden realiseren wij door ons te richten op drie hoofdthema’s: sociale omgeving, veilige omgeving en klimaat & natuur

Webinars GGD
Omgaan met pubers, mediaopvoeding en alles wat je als ouder wil weten Het opvoeden van kinderen is niet altijd makkelijk. Wist je dat de GGD verschillende webinars over het thema ‘opvoeden’ organiseert? Een webinar is een online lezing en kan gaan over allerlei onderwerpen. Zo staat er onder andere op het programma:
Omgaan met pubers op 15 februari van 19:00 tot 21:00 uur. Pubers zijn vaak verfrissend en ontwapenend, maar soms kun je ze wel achter het behang plakken! Hoe ga je daar als ouder of verzorger mee om?
Mediaopvoeding op 21 februari van 19:30 tot 20:30 uur. Kinderen zitten uren per dag op hun mobiel, tablet of laptop. Opvoeden met media is niet makkelijk! We geven je graag tips! Dit webinar is voor ouders van basisschoolleerlingen.
Alle webinars en cursussen vind je op www.ggdhvb.nl/cursussen

Circulair: leven zonder afval
Circulair is een woord dat je tegenwoordig vaak hoort. Maar, wat bedoelen we ermee en waarom is het belangrijk? Het woord ‘circulair’ zegt het eigenlijk al: een
cirkel die nooit stopt. Dat verwijst naar het gebruik en hergebruik van grondstoffen. Als het dan gaat om een ‘circulaire economie’, dan betekent dat een economie met daarin zo min mogelijk afval én, heel belangrijk, efficiënt omgaan met de grondstoffen die we hebben. Zo ontstaat er zo min mogelijk afval.
Lang leve je spullen
Jij kunt jouw steentje bijdragen aan een circulaire economie. Kijk maar eens naar jouw eigen spullen! Wil jij iets kopen, gebruiken of juist jouw eigen spullen weggooien? Kijk dan eens naar de checklist hiernaast (een grotere versie vind je op www.milieucentraal.nl). Koop bewust, ga bijvoorbeeld minder vaak voor iets nieuws én gebruik je spullen langer.
Ook kun je natuurlijk spullen van iemand anders lenen. Zo gaan we samen voor een Heel. Heusden. Duurzaam

Commissie bezwaarschriften
De onafhankelijke Commissie bezwaarschriften houdt op dinsdag 15 februari 2022 een digitale hoorzitting. Tijdens deze digitale hoorzitting worden vier bezwaarschriften behandeld. Meer hierover lees je op www.heusden.nl > zoek op ‘Bezwaar en beroep

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften zie Nu & Morgen week 06-2022

Nu & Morgen week-05-2022 Nu & Morgen week 05-2022
Nu & Morgen week-04-2022 Nu & Morgen week 04-2022
Nu & Morgen week-03-2022 Nu & Morgen week 03-2022
Nu & Morgen week-02-2022 Nu & Morgen week 02-2022
Nu & Morgen week-01-2022 Nu & Morgen week 01-2022

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen