Nu & Morgen week 18 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 18 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 18 aandacht voor ingrijpende verbouwing Die Heygrave, wie verdient er een lintje, oproep: doneer jij je fiets? aangepaste openingstijden, energietoeslag, zwerfafval op recreatieplekken, aankondiging openbare raadsvergadering.

Ingrijpende verbouwing Die Heygrave
Op 17 november 2019 heeft de gemeenteraad besloten om te starten met het verduurzamen van Sportcentrum Die Heygrave in Vlijmen omdat hier per geïnvesteerde euro (naar verwachting) de grootste besparing van energie en reductie van CO2 uitstoot te behalen is. Tijdens de zomerstop in 2020 zijn de werkzaamheden aan de sporthal uitgevoerd. Lees hier verder

Wie verdient er een lintje
Burgemeester Willemijn van Hees mocht vorige week tijdens de jaarlijkse Lintjesregen acht inwoners verrassen met een Koninklijke Onderscheiding.
Heb jij een familielid, vriend(in) of kennis die zich enorm inzet voor anderen? Bijvoorbeeld iemand die altijd klaarstaat voor iedereen in de buurt? Iemand die al jarenlang vrijwilligerswerk doet bij een sportclub, muziekvereniging of een andere vereniging? En vind je dat hij of zij daar een lintje voor verdient? Draag hem of haar dan voor, voor de Lintjesregen van 2023! Dat kun je doen door ons te mailen naar [email protected] of te bellen naar (073) 513 17 89.
Samen met jou bekijken we dan of die persoon aan de eisen voldoet voor een Koninklijke Onderscheiding
Je kunt ook alvast eens kijken op www.lintjes.nl (klik op ‘voordragen’). Je vindt daar alle informatie die je nodig hebt om een voordracht te starten.

Oproep: Doneer jij je fiets
Eerder deelden we een oproep om een (tweedehands) fiets te doneren.We hebben veel fietsen mogen ontvangen. Met die fietsen konden we Oekraïense vluchtelingen blij maken. Maar, we hebben nog niet alle Oekraïense vluchtelingen een fiets kunnen geven. Daarom een nieuwe oproep!
Heb jij nog een (tweedehands) dames-, heren- of kinderfiets in de schuur staan? Doneer deze dan! We zoeken fietsen die in goede of redelijke staat zijn. Een lekke band of ander klein mankement kunnen we repareren. Wil jij een fiets doneren vul dan het formulier in op onze website: www.heusden.nl/oorlog-in-oekraine/doneren-voor-oekraine. Wij nemen dan, na de meivakantie, contact met je op voor de verdere afhandeling.

Aangepaste openingstijden
Deze week werken we vanwege de meivakantie aan de balie de hele dag alléén op afspraak. Je kunt een afspraak maken via www.heusden.nl of via (073) 513 17 89.
• Donderdag 5 mei zijn het gemeentehuis in Vlijmen, Bijeen en de milieustraat gesloten vanwege Bevrijdingsdag. Je kunt dan ook geen aangifte van geboorte en overlijden doen.
• Op dinsdag 10, 17 en 24 mei werken we van 09:00 – 17:00 uur alleen op afspraak. Van 17:00 – 20:00 uur zijn we open voor zowel afspraken als inloop.

Energietoeslag
Baanbrekers is in de Langstraatgemeenten, dus ook in Heusden, gestart met het uitbetalen van de energietoeslag van 800 euro. Deze toeslag is voor huishoudens met een inkomen op of net iets boven het sociaal minimum niveau, tot 120% van het minimum. Huishoudens die een Participatiewet uitkering via Baanbrekers krijgen, een HeusdenPas hebben, gebruikmaken van de zorgpolis voor minima of een IAO ontvangen, krijgen de energietoeslag automatisch. Zij hoeven dus niets aan te vragen.
Niet iedereen die in aanmerking komt voor de energietoeslag is al bij ons bekend. Maak je geen gebruik van bovenstaande regelingen en heb je een inkomen tot 120% van het minimum, dan kun je de toeslag ook aanvragen.
Hoe aanvragen
Begin mei staat er een aanvraagformulier op www.baanbrekers.org. Heb je recht op de energietoeslag? Dan kun je het formulier downloaden, invullen en de toeslag aanvragen. Baanbrekers probeert alles zo snel mogelijk in behandeling te nemen. Houd wel rekening met een doorlooptijd van een aantal weken.

Zwerfafval op recreatieplekken
Het is lente en we gaan er steeds meer op uit! Bij mooi weer heerlijk samen naar buiten voor een gezellige picknick met je gezin of lekker chillen met een groepje vrienden. Helaas leidt dit vaak tot veel zwerfafval op recreatieplekken. En dat is zo jammer voor de vele mooie plekjes in onze gemeente.

Aankondiging openbare raadsvergadering
Op dinsdag 10 mei 2022 is in het gemeentehuis in Vlijmen een openbare vergadering van de gemeenteraad. De vergadering start om 19.30 uur. Je kunt de raadsvergadering volgen via de livestream op www.heusden.nl
Agenda
De raad besluit over de volgende onderwerpen:
• Benoeming fractieondersteuners mei 2021
• Partiële herziening bestemmingsplan Bedrijventerrein Heesbeen
• Jaarstukken 2021 en ontwerpbegroting 2023 Baanbrekers
• Bestemmingsplan Mariëndonkstraat 23 Elshout
• Kaderbrief 2023 Streekarchief Langstraat Heusden en Altena
• Ontwerpbegroting 2023 en voorlopige jaarrekening 2021 OMWB
• Begroting 2023 en meerjarenraming Stadsgewest ’s-Hertogenbosch
• Gedragscode bestuurders

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften zie Nu & Morgen week 18-2022

Nu & Morgen week-17-2022 Nu & Morgen week 17-2022
Nu & Morgen week-16-2022 Nu & Morgen week 16-2022
Nu & Morgen week-15-2022 Nu & Morgen week 15-2022
Nu & Morgen week-14-2022 Nu & Morgen week 14-2022
Nu & Morgen week-13-2022 Nu & Morgen week 13-2022

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen 3500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen