Nu & Morgen week 21 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 21 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 21 aandacht voor Energiek Heusden behaalt twee mijlpalen voor Zonnepark Hooibroeken, een groen dak brengt meer natuur in je tuin, ieder kind lid van een club, plastic afval,dag van de techniek, Dutch Open 2022 en aangepaste openingstijden.

Energiek Heusden behaalt twee mijlpalen voor Zonnepark Hooibroeken
De aangevraagde SDE++ subsidie van het Rijk voor Zonnepark Hooibroeken is toegekend aan Energiek Heusden. Dit is een erg belangrijke stap in de richting van de realisatie van het Zonnepark. Dankzij deze subsidie heeft het zonnepark de komende 15 jaar een gegarandeerde inkomstenstroom. En nu ook de netwerkaansluiting bij Enexis geregeld is, kunnen de voorbereidingen van Energiek Heusden verder. Lees hier verder.

Een groen dak brengt meer natuur in je tuin
Wist je dat je voor een groen dak subsidie aan kunt vragen? Een groen dak is begroeid met planten. Met een groen dak vol bloeiende kruiden, grassen, sedum en andere vaste planten vergroot je de biodiversiteit van planten en dieren. Het zorgt ook voor een natuurlijke afvoer van regenwater en het koelt zowel je pand als de omgeving.
De subsidie bedraagt € 20 per m2 voor het aanbrengen van tenminste 10 m2 groen dak, met een maximum van € 500 per project of perceel. Meer informatie over de voorwaarden lees je op www.heelheusdenduurzaam.nl. Ga daarna naar ‘Subsidie aanvragen’ > ‘Watersubsidie.

Ieder kind lid van een club
Vorige week startte het Jeugdfonds Sport & Cultuur de campagne ‘Kies een club’. Want ieder kind wil meedoen. Dansen, voetballen of kickboksen is leuk én gezond. Sport en cultuur zijn belangrijk voor de fysieke, mentale en sociale ontwikkeling van jongeren en kinderen. Lees hier verder.

Plastic afval
Wist je dat plastic dat geen verpakking is, niet bij het PMD-afval hoort? Bijvoorbeeld kapot speelgoed, plastic borden, emmers of tuinstoelen. Wil je dit weggooien, dan kun je kleine dingen bij het restafval gooien. Grote dingen zoals een tuinstoel kun je inleveren bij de milieustraat.
Twijfel? Kijk in de Afvalscheidingswijzer!
Alleen een lege plastic verpakking waar een product in verpakt zat hoort bij het PMD-afval. Dus bijvoorbeeld een lege tube tandpasta of een lege shampoofles.
Twijfel je toch nog? Kijk dan in de Afvalscheidingswijzer van de gemeente Heusden of op www.afvalscheidingswijzer.nl van Milieu Centraal.

Dag van de Techniek
Heb jij een zoon of dochter die in de toekomst graag in de techniek wil werken? Of wil je samen met hen kennismaken met techniek? Zet dan de Dag van de Techniek op 18 juni in je agenda! Meer lees je op www.techniekvanjouwtoekomst.nl

Dutch Open 2022
Van 26 tot en met 29 mei is de Dutch Open, een internationaal golftoernooi, op Bernardus Golf in Cromvoirt. Het evenement is te bereiken via onze wegen en zorgt daardoor voor meer verkeersdrukte. De Deutersestraat (Cromvoirt) is van 26 tot en met 29 mei afgesloten voor doorgaand verkeer. De locatie van het golftoernooi wordt verder omringd door de N65 in het zuiden, de A59 in het noorden, de Vlijmenseweg (Den Bosch) in het oosten en de Nieuwkuijkseweg in het westen.

Aangepaste openingstijden
Op donderdag 26 en vrijdag 27 mei (vanwege Hemelvaart) en maandag 6 juni (tweede pinksterdag) zijn de gemeentebalie in Vlijmen en Bijeen in Drunen gesloten. We zijn dan ook gesloten voor het doen van aangifte van geboorte en overlijden. De milieustraat is op 26 mei gesloten (vanwege Hemelvaart)

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften zie Nu & Morgen week 21-2022

Nu & Morgen week 20-2022 Nu & Morgen week 20-2022
Nu & Morgen week-19-2022 Nu & Morgen week 19-2022
Nu & Morgen week-18-2022 Nu & Morgen week 18-2022
Nu & Morgen week-17-2022 Nu & Morgen week 17-2022
Nu & Morgen week-16-2022 Nu & Morgen week 16-2022

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Reacties

Cookieinstellingen