Nu & Morgen week 28 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 28 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 28 aandacht voor isoleren van je woning, wethouder Johan Meesters, La Vuelta, grootste wereldwijde opruimingsactie van het jaar, bezoekje aan de milieustraat en een gelukkig leven

Isloren van je woning
Een duurzaam en comfortabel huis begint met goede isolatie. Daarnaast bespaar je met isoleren op je energiekosten! En je helpt het klimaat. Je kunt denken aan het laten isoleren van het dak, de vloer, de gevel of de ramen. Wil je ontdekken of je je huis energiezuiniger kunt maken? Doe dan de check op www.verbeterjehuis.nl. Hier zie je wat voor jouw woning de beste keuze is en hoe je dit kunt financieren.

Wethouder Johan Meesters
De afgelopen weken stelde al een deel van het nieuwe college zich hier in de Nu & Morgen voor. Deze week is wethouder Johan Meesters aan de beurt:
Alleen ga je sneller, samen kom je verder!
“Ik ben 43 jaar, geboren en getogen in Vlijmen. Nu woon ik alweer zo’n 20 jaar in Drunen, samen met mijn vrouw Nicole en onze zoon en dochter. Een oprechte Heusdenaar dus; actief, benaderbaar en een verbinder. Voordat ik wethouder werd, zat ik 8 jaar namens DMP Heusden in de gemeenteraad. Ik kijk er heel erg naar uit om in deze nieuwe rol aan de slag te gaan. Dit doe ik graag samen met jou!”
Binnen het college ben ik verantwoordelijk voor:
• Volkshuisvesting, Ruimtelijke ordening, Omgevingswet, Bestemmingsplannen, Omgevingsvergunningen, Woonwagenzaken, Monumenten en erfgoed, Beheer openbare ruimte, Coördinatie platteland en buitengebied
• Projecten: De Grassen, Geerpark
• Wijken: Heesbeen, Haarsteeg, Geerpark, Buitengebied
Hiervoor was ik:
In mijn werkcarrière heb ik altijd al voor een overheid gewerkt. In die jaren heb ik ruime ervaring opgedaan met allerlei onderwerpen in de fysieke leefomgeving. Die ervaring kan ik nu goed inzetten voor onze mooie gemeente. Een van de ambities van onze gemeente is om voldoende woningen te bouwen voor iedereen. Een mooie uitdaging, die ik graag aan ga!

La Vuelta
De tweede etappe van La Vuelta passeert zaterdag 20 augustus onze gemeente. De etappe van ’s-Hertogenbosch naar Utrecht is 183 km.
Vlijmen: Engelseweg, Meliestraat, Molenstraat, Vlijmense Dijk, Grote Kerk, De Akker, Plein, Akkerstraat, Mommersteeg (karavaan 12:42 uur / renners 13:42 uur)
Haarsteeg: Mommersteeg, Haarsteegsestraat, Heusdenseweg, Groenstraat (karavaan 12:47 uur / renners 13:47 uur)
Herpt: Groenstraat, Heusdenseweg (karavaan 12:52 uur / renners 13:52 uur)
Heusden: Heusdenseweg, Herptsestraat, Demer, Hertogin Johanna van Brabantstraat, Tramhaven, Nieuwe Maasdijk, Heesbeenseweg, Provincialeweg N267 (karavaan 12:56 uur / renners 13:56 uur)
Inwoners die op de route wonen, krijgen een bewonersbrief met daarin meer informatie. Meer informatie over La Vuelta vind je op www.lavueltaholanda.com

Grootste wereldwijde opruiming actie van het jaar
Kom ook in actie op zaterdag 17 september 2022 en meld je aan! World Clean Up Day 2022
Willen jij en je buren, collega’s, vrienden of familie de buurt een stuk schoner maken? Dat is mooi! Meld je dan aan voor de World Cleanup Day. Hoe meer mensen meedoen en de handen uit de mouwen steken, hoe groter het effect. De benodigde materialen stellen wij natuurlijk gratis ter beschikking.
Enthousiast geworden?
Kom in actie en meld je aan via [email protected]. Je hebt nog voldoende tijd om buren, vrienden, collega’s, leerlingen of familie enthousiast te maken om mee te doen. Geef in de aanmelding aan met hoeveel mensen, verdeeld over volwassenen en kinderen, je mee doet. Graag ook aangeven in welk gebied je zwerfafval wilt gaan opruimen.
Heb je geen groep, maar wil je toch graag meedoen? Meld je aan als zelfstandige opruimer. Hopelijk tot ziens op de World Cleanup Day!

Bezoekje aan de milieustraat
Voor toegang heb je je afvalpas nodig. Neem deze bij een bezoek aan de milieustraat dus altijd mee! En let op! Vanaf dit najaar kun je alleen nog met PIN betalen bij de milieustraat.

Een gelukkig leven
Heftig ervaringsverhaal: ‘Mijn moeder was verslaafd aan de alcohol. Ik was onbewust haar hulpverlener geworden. In een dronken bui werd ze een ander persoon en regelmatig deed ze mij pijn. Ik was pas 18 jaar oud.’
Dit is het verhaal van Yvonne*,
die probeert volwassen te worden, maar merkt dat de relatie met haar moeder Toos* niet gezond is, ze gaat eraan kapot. Haar moeder is verslaafd aan de drank en daardoor zit Yvonne in een tweestrijd. Kan ze een eigen leven opbouwen? Of moet ze thuis blijven om haar moeder te redden van haar verslaving?
Ze vertelt: “Ik trok de fles drank uit mijn moeders hand en probeerde hem leeg te gooien in de gootsteen. ‘Nee’, schreeuwde ze. Ze duwde me aan de kant en de fles viel uit mijn handen. Ik voelde in eerste instantie nog niets, maar zag toen dat er druppels bloed uit mijn hand sijpelde. Ik schrok en werd bang. Een rilling liep langs mijn rug. ‘Kijk nou wat je gedaan hebt, dat krijg je er van!’ beet ze me toe. Ze duwde me. Het deed pijn. Ik zocht snel naar een verbanddoos, maar ik begon sterretjes te zien. Ik ging snel op de bank liggen en hield de wond dicht. Toen ik weer helder kon zien heb ik het bloeden pas echt kunnen stoppen door de wond te verbinden. Mijn moeder was nergens te bekennen.

Ik weet niet hoe het met mij afgelopen was als ik niet met mijn maatschappelijk werker van Bijeen Heusden hierover had kunnen praten. Ik heb van haar
geleerd om trouw aan mezelf te zijn en tóch mijn moeder de helpende hand te reiken. Blijkbaar
kan dat allebei.’’ Wil je het volledige verhaal van Yvonne lezen? Kijk dan op bijeenheusden.nl/gelukkigleven.
Daar vind je ook meer informatie over hoe je situaties kunt herkennen en wat je kunt doen. Herken jij jezelf in dit verhaal? Zoek dan professionele hulp bij Bijeen via (073) 78 201 78 of [email protected]. Heb je direct hulp nodig? Bel dan met 112!
*Vanwege privacy-redenen zijn de namen in dit artikel gefingeerd. We hebben toestemming om dit verhaal te delen.

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften zie Nu & Morgen week 28-2022

Nu & Morgen week-27-2022 Nu & Morgen week 27-2022
Nu & Morgen week 26-2022 Nu & Morgen week 26-2022
Nu & Morgen week 25-2022 Nu & Morgen week 25-2022
Nu & Morgen week 24-2022 Nu & Morgen week 24-2022
Nu & Morgen week 23-2022 Nu & Morgen week 23-2022

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen