Nu & Morgen week 29 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 29 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 29 aandacht voor leven ze nog lang en gelukkig, wethouder Jeroen van den Bosch, restafval hoort in de container, help natuurbranden voorkomen, wil jij wat bijverdienen, aangepaste openingstijden en houd je huis koel.

Leven ze nog lang en gelukkig
Signalen van huiselijk geweld zijn soms lastig te herkennen. Niet alle slachtoffers van huiselijk geweld hebben blauwe plekken of littekens. Denk bijvoorbeeld ook aan schrikken wanneer iemand wordt aangeraakt of plotseling ander gedrag. Ook kun je huiselijk geweld herkennen door te letten op het gedrag van de persoon waarvan je denkt dat die het geweld pleegt.
Vermoed je huiselijk geweld in je omgeving? Kijk dan op www.bijeenheusden.nl/gelukkigleven om te lezen wat je kunt doen

Wethouder Jeroen van den Bosch
Deze week stelt wethouder Jeroen van den Bosch zich voor in de Nu & Morgen: Samen veel meer dan de som der delen “Ik woon mijn hele leven al in Vlijmen. Eerst op de Vliedberg en vanaf mijn 17e op verschillende plaatsen in Vlijmen Dorp en de Vijfhoeven.
Met mijn vrouw Anja heb ik 3 dochters. De laatste jaren was ik vooral actief als voorzitter van de Stichting Evenementen Vlijmen en mocht ik de film Herman maken. Daarnaast ben ik actief in de gemeente Heusden bij het Sint Barbara en Onze Lieve Vrouwe gilde, zangvereniging Très Jolie en volleybalvereniging Minerva. Ik werkte 28 jaar in de financiële industrie als pensioenspecialist. Eerst vanuit mijn opleiding tot wiskundige en later op het gebied van communicatie en gedrag. Ik vind het een eer dat ik mijn kennis en ervaring mag inzetten voor de inwoners van mijn eigen gemeente.”
Binnen het college ben ik verantwoordelijk voor • Duurzame ontwikkeling, Milieu en afval, Natuur en groen, Wateropgaven, Warmtetransitie, Energietransitie, Cultuur en kunst, Onderwijs, Dierenwelzijn
• Projecten: G1000 Vliedberg
• Wijken: Hedikhuizen, Vliedberg, Braken-West, Braken-Oost
Hiervoor was ik
• Toezichthouder op pensioenuitvoerders bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam
• Voorzitter Stichting Evenementen Vlijmen
• Hoofdman Sint Barbaragilde

Restafval hoort in de ondergrondse container
Ieder huishouden in de gemeente Heusden heeft een afvalpas waarmee de ondergrondse containers voor restafval kunnen worden geopend. Bij controle is opgevallen dat er veel huishoudens zijn die geen of nauwelijks restafval naar een ondergrondse container brengen.
Maar hoe goed je je afval ook scheidt, er blijft altijd restafval over.
Voorbeelden zijn kaaskorsten, plastic groente- of fruitnetjes, tissues, damesverband, wattenschijfjes, aluminiumfolie of een kapot drinkglas. Meer voorbeelden van restafval vind je op www.heusden.nl in de Afvalscheidingswijzer en op www.afvalscheidingswijzer.nl. Afvalstoffenverordening
Volgens de gemeentelijke Afvalstoffenverordening ben je verplicht om het huishoudelijk afval aan te bieden in de containers die de gemeente daarvoor beschikbaar stelt. Inwoners die nog nooit restafval in de ondergrondse container hebben aangeboden, hebben we aangeschreven om hen daarop te wijzen.

Help natuurbranden voorkomen
De zon schijnt en het is heerlijk weer! Ga je naar de duinen of het bos? Veel plezier, maar let wel op: een natuurbrand ontwikkelt zich zeker in droogte snel én onvoorspelbaar. 90% van de natuurbranden ontstaat helaas door menselijk handelen.
Wat kun je zelf doen om een natuurbrand te voorkomen?
• Parkeer op de parkeerterreinen
• Rook niet in het natuurgebied
• Gooi afval in de afvalbak. Of gooi je afval thuis weg. Glasscherven kunnen brand veroorzaken.
• Maak geen open vuur en ga niet barbecueën in het natuurgebied

Wil jij wat bijverdienen
Zamel samen oud papier in! Eén keer per maand zamelen jullie dan, samen met een inzamelwagen en chauffeur van de Afvalstoffendienst, het oud papier
op. Verenigingen krijgen hiervoor een vergoeding van ongeveer€ 400 tot € 450 per kwartaal.
Inschrijven
Wil jouw vereniging in één of meerdere wijken oud papier inzamelen? Neem dan contact op met op met Liesbeth Leermakers of Wilma Broeders via (073) 513 17 89 of [email protected]

Aangepaste openingstijden 25 juli t/m 2 september
• Tijdens de zomervakantie werken we aan de gemeentebalie in Vlijmen de hele dag alléén op afspraak.
• Op dinsdagavond is de gemeentebalie in Vlijmen geopend tot 20:00 uur.
• Op vrijdagmiddagen is de gemeentebalie in Vlijmen vanaf 12.00 uur gesloten en zijn we ook telefonisch niet bereikbaar. Bijeen is vanaf 13:00 uur gesloten.
Je kunt een afspraak maken via www.heusden.nl of via (073) 513 17 89 en voor Bijeen via (073) 78 201 78. Een fijne zomer!

Houd je huis koel
Wat een warmte! Hoe houd jij je huis koel? Milieu Centraal geeft een aantal tips:
• Doe overdag de gordijnen dicht en/of doe de zonneschermen omlaag. Zo hou je de warmte buiten.
• Houd ramen en deuren overdag dicht (blijf wel ventileren voor gezonde lucht in huis) en zet ze ’s avonds laat, ’s nachts of vroeg in de ochtend tegen elkaar open.
• Zorg voor goede isolatie van je dak en buitenmuren.
• Een groen dak zorgt verkoeling

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften zie Nu & Morgen week 29-2022

Nu & Morgen week-28-2022 Nu & Morgen week 28-2022
Nu & Morgen week-27-2022 Nu & Morgen week 27-2022
Nu & Morgen week 26-2022 Nu & Morgen week 26-2022
Nu & Morgen week 25-2022 Nu & Morgen week 25-2022
Nu & Morgen week 24-2022 Nu & Morgen week 24-2022

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen