Nu & Morgen week 30 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 30 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 30 aandacht voor te weinig geld voor je boodschappen, een gelukkig leven, La Vuelta, openingstijden, opvang van Oekraïense vluchtelingen, luiers waar gooi je die weg, de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar, activiteiten tijdens de 80 van de Langstraat.

Te weinig geld voor je boodschappen
Heb je onvoldoende geld om genoeg voeding voor jou en je gezin te kopen? In dat geval kun je een beroep doen op de voedselbank. De voedselbank in Heusden is aangesloten bij Voedselbank Den Bosch en omstreken. Lees verder hier

Een gelukkig leven?
Johan heeft veel onveiligheid meegemaakt in zijn jeugd en kan daar niet over praten. Hij heeft hoge schulden, weinig tot geen inkomsten, is net vrij uit de gevangenis en woont weer bij zijn vader. Hij heeft al veel meegemaakt in zijn leven en wil graag zijn eigen plekje. Als hij dit wil regelen loopt hij tegen allerlei muren op. Het praten met instanties is dan ook erg moeilijk voor Johan. Zo kwam Johan terecht bij maatschappelijk werk van Bijeen Heusden, die tijdelijk de brug zijn tussen Johan en instanties. Nu leert hij waar zijn agressie vandaan komt maar ook om dit in toom te houden.
Op www.bijeenheusden.nl/gelukkigleven onder ‘Ervaringsverhalen’ lees je het verhaal van Johan.
Herken jij iemand in dit verhaal of herken jij jezelf in dit verhaal? Kijk dan op www.bijeenheusden.nl/gelukkigleven of zoek professionele hulp bij Bijeen via (073) 78 201 78 of [email protected].
*Vanwege privacy-redenen zijn de namen in dit artikel gefingeerd.

La Vuelta
Nu is het écht aftellen geblazen! Over 3,5 week, op zaterdag 20 augustus, komt de Spaanse wiellerronde tussen 13:30 en 14:00 uur door onze gemeente. We zijn er blij mee dat we in Heusden kunnen meegenieten van zo’n groot topsportevenement.
Parkeren
De route moet voor de doorkomst van het peloton vrij zijn. Van vrijdag 19 augustus 22.00 uur tot zaterdag 20 augustus 15.00 uur is het daarom niet toegestaan te parkeren langs de route. Dit geldt voor parkeren op de rijbaan én voor de naast de rijbaan gelegen parkeervakken. De wegsleepregeling is van kracht.
Bereikbaarheid
Om 12.00 uur, anderhalf uur voor de doorkomst van het peloton, worden op 20 augustus 2022 verschillende wegen 2,5 uur afgesloten voor doorgaand verkeer. Meer informatie hierover en veelgestelde vragen lees je op www.heusden.nl/vuelta

Openingstijden 25 juli t/m 2 september
Tijdens de zomervakantie hebben we aangepaste openingstijden. Deze staan in onderstaande groene colofon. Ook werken we de hele dag alléén op afspraak.

Opvang van Oekraïense vluchtelingen
Verschillende inwoners van onze gemeente hebben vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen in huis. Ook zijn er meerdere vrijwilligers die helpen door bijvoorbeeld als tolk te fungeren of handen spandiensten te verlenen. Het college van Heusden vindt dit een hartverwarmend gebaar in deze moeilijke tijden en spreekt daar zijn dank voor uit. Lees hier verder

Luiers waar gooi jed ie weg
Luiers horen bij het restafval. Helaas vinden we regelmatig luiers bij het PMD-afval. Wist je dat er op veel plaatsen in de gemeente speciale containers staan? Daar kun je gratis babyen continentieluiers weggooien. Op www.heusden.nl/inwoners/afval/ afvalsoorten onder ‘Baby- en incontinentieluiers’ vind je een overzicht van waar deze containers staan. Als de luierinzameling in de openbare ruimte goed loopt, plaatsen we in de toekomst wellicht op meerdere locaties luiercontainers.

De grootste wereldwijde opruimactie van het jaar
Willen jij en je buren, collega’s, vrienden of familie de buurt een stuk schoner maken? Dat is mooi! Meld je dan aan voor de World Clean Up Day. Hoe meer mensen meedoen en de handen uit de mouwen steken, hoe groter het effect. De benodigde materialen stellen wij natuurlijk gratis ter beschikking.
Enthousiast geworden?
Kom in actie en meld je aan via [email protected]. Je hebt nog genoeg tijd om buren, vrienden, collega’s, leerlingen of familie enthousiast te maken om mee te doen. Geef in de aanmelding aan met hoeveel mensen, verdeeld over volwassenen en kinderen, je mee doet. Graag ook aangeven in welk gebied je zwerfafval wilt gaan opruimen. Heb je geen groep, maar wil je toch graag meedoen? Meld je aan als zelfstandige opruimer

Activiteiten tijdens de 80 van de Langstraat
Wil je tijdens de 80 van de Langstraat een activiteit organiseren? Op www.heusden.nl/de-80-vande-langstraat lees je wat je zonder vergunning mag organiseren én waarvoor je juist wel een vergunning nodig hebt. Heb je een vergunning nodig? Doe dat dan snel. Deze kun je namelijk aanvragen tot vrijdag 5 augustus.
Vrijwilligers gezocht
Wil jij als vrijwilliger meehelpen bij de 80 van de Langstraat? Kijk dan op www.80vandelangstraat.nl onder het kopje ‘vrijwilligers

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften zie Nu & Morgen week 30-2022

Nu & Morgen week-29-2022 Nu & Morgen week 29-2022
Nu & Morgen week-28-2022 Nu & Morgen week 28-2022
Nu & Morgen week-27-2022 Nu & Morgen week 27-2022
Nu & Morgen week 26-2022 Nu & Morgen week 26-2022
Nu & Morgen week 25-2022 Nu & Morgen week 25-2022

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen