Nu & Morgen week 33 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 33 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 33 aandacht voor La Vuelta, een gelukkig leven, terugblik inloopbijeenkomst in Haarsteeg. Village Vuelta, hogere opkomst gemeenteraadsverkiezingen.

La Vuelta
La Vuelta komt op zaterdag 20 augustus tussen 13.30 – 14.00 uur door onze gemeente! We zijn er blij mee dat we in Heusden kunnen meegenieten van zo’n
groot topsportevenement. Op www.heusden.nl/vuelta vind je al onze informatie over La Vuelta Holanda. Je vindt daar ook een routekaartje van het stuk door onze gemeente.

Een gelukkig leven?
‘Ik was al vaker door mijn partner geschopt en geslagen, ik dacht dat onze zoon (7) er niets van mee kreeg. Later bleek dat hij het wel degelijk gezien had, hij durfde er niet over te praten. ’ Roos vertelt: “Iedereen om me heen zei tegen me dat ik bij hem weg moest gaan. Mijn moeder, mijn zussen en zelfs mijn stiefvader! Ik was al vrienden verloren, omdat ik ze verteld had over het geweld.
Maar zij konden niet begrijpen dat ik toch bij hem bleef. Toen de leraar van mijn zoon begon te merken dat hij thuis problemen had, werd ik helemaal wanhopig. In een gesprek op school heb ik uiteindelijk verteld dat ik geslagen werd.” Het hele verhaal lees je op www.bijeenheusden.nl/gelukkigleven onder ‘Ervaringsverhalen’ (Roos). Herken jij iemand of jezelf in dit verhaal? Kijk dan ook eens op www.bijeenheusden.nl/gelukkigleven of zoek professionele hulp bij Bijeen via (073) 78 201 78 of [email protected]
*Vanwege privacyredenen zijn de namen in dit artikel gefingeerd. We hebben toestemming om dit verhaal te delen.

opvang oekraineTerugblik inloopbijeenkomst in Haarsteeg
Ondanks de hoge temperaturen en de zomervakantie was het druk op woensdag 10 augustus in het oude pand van de Haarstek aan de Pater van den Elsenstraat 25a. De gemeente organiseerde een inloopbijeenkomst waarbij omwonenden en andere geïnteresseerden een kijkje konden nemen in de
gemeentelijke opvanglocatie in Haarsteeg. De opvanglocatie is flink verbouwd om Oekraïense vluchtelingen op te vangen.
Meer dan 50 personen kwamen ‘even’ binnenlopen om een kijkje te nemen. Tijdens een rondleiding door het gebouw werden meteen allerlei vragen gesteld en beantwoord. Op donderdag 11 augustus namen de Oekraïense vluchtelingen hun intrek in de opvanglocatie.

Village Vuelta
Kom de dag vóór de Vuelta alvast in Spaanse sferen en breng een bezoek aan Village Vuelta in hartje Vlijmen. Want vrijdag 19 augustus van 16:00 – 20:00 uur wordt het centrum van Vlijmen door de Vlijmense ondernemers omgetoverd tot een waar Mini Mercado.
Bezoek tijdens het winkelen de kraampjes en snuffel gezellig rond. De winkeliers en ondernemers in het centrum van Vlijmen hebben hun best gedaan om een Spaans Vuelta voorproefje te geven. Struin langs de kraampjes en bezoek het Ibiza marktje met de leukste zomerse outfits. Haal voor dit Vuelta weekend je tapasplankje in huis, vergeet de verse olijven, worst, lekkere drankjes en het Spaanse brood niet.
Scoor je favoriete nieuwe zonnebril, koop je vakantie leesvoer, je leuke vakantiejurkje en geniet ondertussen van een verkoelend sinaasappelijsje of een heerlijke espresso. En geniet ook van de alcoholvrije sangria die op de Mini Mercado niet mag ontbreken. Het muzikaal trio Corazon Latino brengt het centrum van Vlijmen in Spaanse hogere sferen. Kom kijken en geniet mee.

Hogere opkomst gemeenteraadsverkiezingen
Afgelopen maart waren de gemeenteraadsverkiezingen. Het opkomstpercentage in onze gemeente was 48,5 procent. We zijn blij met de inwoners die naar de stembus zijn gekomen. Maar elke stem telt!
Daarom hopen wij over vier jaar op een hoger opkomstpercentage. We willen nu graag weten wat het voor jou als inwoner maakt dat je wel of niet gaat stemmen. Daarom doen we nu een onderzoek.
Doe jij ook mee?
We hebben een vragenlijst uitgezet bij de ruim 600 leden van ons inwonerpanel. Dit panel is een representatieve steekproef onder de inwoners van Heusden. Maar we vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen meedoen aan het onderzoek. Je
kunt op de volgende manieren meedoen:
• Online door naar www.heusden.nl/vragenlijstverkiezingen te gaan
• Met onze hulp Kun of wil je de vragenlijst niet online invullen? Neem dan contact met ons op via (073) 513 17 89 of [email protected] Een van onze medewerkers helpt dan meteen of we maken een telefonische afspraak.
Samen nemen we dan de vragenlijst door
en vullen de antwoorden in.
Wat doen we met de resultaten?
Met de resultaten van het onderzoek zetten wij ons richting de gemeenteraadsverkiezingen actief in voor een hoger opkomstpercentage

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften zie Nu & Morgen week 33-2022

Nu & Morgen week-32-2022 Nu & Morgen week 32-2022
Nu & Morgen week-31-2022 Nu & Morgen week 31-2022
Nu & Morgen week-30-2022 Nu & Morgen week 30-2022
Nu & Morgen week-29-2022 Nu & Morgen week 29-2022
Nu & Morgen week-28-2022 Nu & Morgen week 28-2022

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Reacties

Cookieinstellingen