Ommetje gemeente Heusden Deel 4

Elke zondag introduceren we  een Ommetje gemeente Heusden. In samenwerking met Ad Hartjes is er een route uitgezet van een aantal kilometers. Een wandeling maken is belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Je krijgt dan weer productiviteit en energie na het lopen van een Ommetje. Ook helpt het je te onthaasten en verbetert het je creativiteit. Ommetje gemeente Heusden deel 4 is deze keer een ommetje in Heusden.

Naam: Ommetje stadswallen Heusden
Parkeren: Scheepswerf 1, 5256 PL Heusden.
Lengte van de route: 4 km.
Markante punten: Stadswallen Heusden, landschapskunst.

Het Ommetje stadswallen Heusden volgt een route van 4 km over een onverhard goed beloopbaar pad over de bestaande wallen en vestingwerken rondom de plaats Heusden. Er zijn wel enkele steile stukken en verschillende trapjes, maar deze kunnen goed vermeden worden.

Kunst op de stadswallen in Heusden.
Negen jonge kunstenaars, recent afgestudeerd aan de Kunstacademie St. Joost in Breda, maken landschapskunst met elk een eigen thema. In het kader van de vijfde editie van de Landschap Triënnale van de Zuiderwaterlinie hebben zij een aantal objecten gemaakt, die van 20 april t/m 24 mei 2021 langs de route te bewonderen zijn.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een mail

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen