Jong Ajax komt op bezoek bij RKC WAALWIJK

Foto: RKC Waalwijk

Morgenavond reist de beloften ploeg van AJAX af naar Waalwijk om het op te nemen tegen de Geelblauwen. Om 20.00 wordt er afgetrapt in het Mandemakers Stadion. Het duel is te bezoeken zonder seizoenclubcard.

Vorige week speelden de Waalwijkers een solide wedstrijd in Volendam. Vanuit een gedegen organisatie had de huidige nummer vier van de Jupiler League een lastige avond tegen RKC WAALWIJK. Waar de defensie van de Geelblauwen in de voorgaande wedstrijden een kwetsbare indruk maakte, werd er bijna geen kans weg gegeven tegen de Volendammers. Daartegenover stond dat de aanvallers van RKC ook niet echt bij machte waren om een vuist te maken in het duel, waardoor de wedstrijd tot de 85e minuut af leek te stevenen op een gelijkspel. Twee late tegengoals van achtereenvolgens Kuwas en Brands zorgden er echter voor dat FC Volendam in de slotfase aan het langste eind trok, terwijl een gelijkspel absoluut op zijn plaats was geweest. Zaak voor de Geelblauwen om de ingezette lijn van vorige week door te trekken naar het duel van morgenavond.

Tegenstander Jong Ajax stuntte afgelopen maandag bijna tegen nummer 2 Roda JC. Een 3-0 voorsprong werd uiteindelijk niet over de streep getrokken omdat de Kerkradenaren in de 92e minuut terugkwamen tot 3-3. Waar Roda JC wel terug wist te komen van 0-3 tot 3-3, lukte de Waalwijkers dat niet in het heenduel dat in december werd afgewerkt op de toekomst. Het duel eindigde uiteindelijk in 3-2 voor Jong Ajax, maar had gelijk moeten eindigen. Een doelpunt van Ingo van Weert werd destijds om onbegrijpelijke redenen afgekeurd. Morgenavond krijgen de Waalwijkers de kans om zich te revancheren voor de nederlaag op de toekomst.

Afwezigen
Interim-trainer Erwin van Breugel heeft voor het duel tegen Jong Ajax niet de beschikking over Imad Najah, Dylan de Braal en Sandro Calabro. Zij allen ontbreken vanwege (langdurige) blessures en zullen het duel aanschouwen vanaf de tribune.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen