Terugblik 36e editie Wallenloop

Foto: INION

De voorbereidingen voor deze editie liepen gesmeerd. De organisatie kent het draaiboek zo’n beetje uit het hoofd en improviseren is bij allen geen probleem.

Wat begon deze zondag toch heerlijk. Wat een feest, wat een happening om met zijn allen in een lekker zonnetje te kunnen beginnen met de aankleding van de route en de inrichting van de start-finish area.  In de ruime kantine van Nautical Service Heusden werden de computers in de standby-modus gezet en begonnen de eerste -zowel van piepjong tot hoge leeftijd- deelnemers/deelneemsters hun formulieren in te vullen. Startnummers werden met trots opgespeld en de zenuwen speelden bij sommigen toch wel op. Hoe zou het gaan? Hoe veel rondjes, klein van 2,3 km en/of grote van 4,85 km zouden de beentjes het volhouden? Héél hard lopen is niet verplicht, want we organiseren een recreatieve loop, die wandelend, rennend, nordic-walked óf in een wandelwagentje gedaan mag worden. Plezier en genieten in het buiten bezig zijn is een must. Enkele deelnemers liepen menig rondje mét hun hondje(s). Een erg schattig gezicht.

created by dji camera

Om exact 10.00 uur luidde de scheepsbel -hoe toepasselijk op Scheepswerf 1- de start van het drie uur durend festijn in. Weg waren de ‘vroege vogeltjes’. Men kon tot 12 uur inschrijven en nog starten. In totaal hebben we 93 -groot en klein- lopers en loopsters in mogen schrijven. Véél nieuwe gezichten , maar ook bekenden van heinde en verre. Uit Amersfoort, Tilburg, Nijmegen, Limburg en zelfs buitenlandse deelname uit Dortmund. Volgend jaar willen we graag de grens van 100 passeren……! Maak anderen dus óók enthousiast en laat collega’s óók deelnemen.

Onder ideale loopomstandigheden moest men onderweg -dé charme van deze Wallenloop- drie keer zijn kaart laten afstempelen. Verder waren de bekende bruggetjes, trappetjes, wisselende ondergronden échte kuitenbijters, maar door de goede verzorging (appeltjes, bananen, water, sportdrankjes én overheerlijke biologische pompoensoep) bleef het parcours lekker lang goed gevuld. Ook de veiligheid werd door de EHBO én de verkeersbegeleiders in goede banen geleid. Hulde aan hen voor hun inzet op de diverse posten. Dank aan de Gemeente Heusden voor het beschikbaar stellen van de nodige verkeersborden, dranghekken enz. enz.  Als men ‘het genoeg vond’ werd de eindtijd op de stempelkaart genoteerd en kreeg men tegen inlevering daarvan nog een herinnerings-vaantje voor de deelname aan de Wallenloop.

In het start/finish gebied was het onder de tonen van muziek genieten van de passanten, het ontmoeten van bekenden, het nuttigen van de soep. Aanmoedigingen door ouders aan hun kroost werden ook vaak gehoord. (Ouders: volgende keer zelf óók gewoon meedoen.)  Restaurant “Boei 35” had al vroeg de deuren geopend!  Én tevens de ‘natte ruimten’ beschikbaar gesteld zodat men heerlijk kon douchen alvorens van een kopje koffie enz. te kunnen genieten.

De uitslag werd na het nodige rekenwerk om ca 13.20 bekend gemaakt. Op het ereschavot werd door de diverse prijswinnaars breed lachend plaats genomen. Vooral de big smiles van de kleinsten waren een lust voor het oog. Alle prijswinnaars kregen een medaille én er waren mooie bloemenruikers (met dank aan Marcel’s Bloemenshop – Vlijmen)  voor de dame en heer, die de grootste afstanden hebben gerealiseerd. Het ronde-record op de binnenronde is nog niet gebroken. Dit staat op 15 rondjes. Een mooie uitdaging om dat in  de 37e uitgave te gaan doen.  In alle categoriën werden overigens echt fikse afstanden gelopen.  Moe maar voldaan toog men huiswaarts.

Voor de organisatie restte nog het ophalen, opruimen en retourneren van alle gebruikte attributen. Veel handen maken licht werk en om drie uur was niet meer te zien dat er enkele uren daarvoor een geweldig gezellig en leuk evenement plaats vond.  Mede dank zij de geweldige steun van COOP – Van Wijlen uit Oudheusden kunnen we terugkijken op een zeer geslaagd evenement.  Véél lovende woorden mochten we ontvangen van de deelnemers én toeschouwers. De vrijwilligers werden met een kleinigheidje bedankt voor hun inzet en natuurlijk wordt óók volgend jaar in de 37e editie graag weer een beroep op hen gedaan.

Noteer alvast in uw agenda de Wallenloop op 6 oktober 2019!

De uitslagen worden apart vermeld en foto’s (voor een mooie sfeer-impressie) staan óf komen op de Inion-website.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen