FC Drunen nog zonder overwinning

Vooraf aan de wedstrijd werd er al veel gespeculeerd over wat er te verwachten viel. Dit was namelijk exact hetzelfde team als dat het vorige seizoen voor het 1e elftal van Broekhoven uit kwam. Met circa 20 Poolse voetballers en nog het beloofde vrouwenelftal zijn ze verhuisd van Broekhoven naar The White Boys, die in de afgelopen vier jaar nog geen overwinning gepakt hebben in de 5e klasse.

Ondanks dat we al tweemaal vorig seizoen tegen hun gespeeld hadden (9-3 Thuis, 4-4 Uit) kon er niet veel gezegd worden over hoe het team voetbalt. Dit komt namelijk doordat dit gehele elftal in ploegendiensten werkt en dus elke zondag een andere combinatie van spelers opstelt.
De toeschouwers hadden deze wedstrijd in ieder geval al geluk met de 25 graden inde Nederlandse zon in hartje oktober.

Tijdens de warming up werd voor ons Eerste elftal al snel bekend dat die 25 graden toch vrij pittig was om in te spelen en hierop heeft de hoofdtrainer deze dan ook aangepast.
Nadat spelers gefocust waren, de warming up hadden gehad en de taken waren uitgelegd door Ali Albayrak mochten ze van start. Hier en daar wat herkenbare gezichten maar ook een aantal nieuwe aan de kant van The White Boys viel ons op.

Ondanks dat ons Eerste elftal gelijk bij de aftrap de organisatie goed had gezegd leek het toch alsof we even wakker geschud moesten worden. Dit gebeurde door een goede voorzet van Poolse komaf en die in het vijf-meter gebied landde en werd aangetikt door de rechtsbuiten, gepareerd door Stefan van Balkom, geen goal. Enkele minuten later werd er echter een opbouwende fout vanuit de verdediging gemaakt van FC Drunen waardoor de bal in de voeten van de spits van The White Boys terecht kwam. Hij schoot deze koelbloedig in waardoor de stand na 4 minuten spelen al 0-1 telde. Een vroege achterstand voor ons Eerste elftal. De taken werden slecht uitgevoerd, de lange bal moest er namelijk uitgehaald worden en op de buitenspelers had beter verdedigd moeten worden. Dit was grotendeels het verhaal van de gehele eerste helft en FC Drunen wist amper iets terug te doen doordat de bal vaak werd veroverd door The White Boys.  Met vlagen kwam er gevaar van de kant van FC, maar wanneer FC de bal had wisten ze moeilijk  tot niet in het laatste kwart van het veld te komen om reële kansen te creëren.  In de 27e minuut waren het dan ook The White Boys die door het midden erdoor wist te komen en de bal wisten in te schieten waardoor de stand op 0-2 kwam en drie minuten later de stand nog eens op 0-3 kwam te staan.

De tweede helft begonnen we een stuk beter nadat we wakker waren geschut en erop gehamerd werd dat ons eens moesten vermannen en de duels aan moesten gaan door de aanvoerder Stefan van Balkom. Dit resulteerde in strijdlust en passie aan de kant van FC Drunen dat al met drie doelpunten achter stond. Vanaf de eerste minuut van de tweede helft merkte het Poolse elftal dat ze tegenstand zouden krijgen en zakte hierbij in waardoor we meer ruimte kregen om te voetballen met hier en daar een gevaarlijke aanval. Toch wisten The White Boys er nog een keer doorheen te komen in de 71e minuut , in de counter nadat ze ons zo hoog lieten voetballen en wij verrast werden door hun snelle spits. 0-4 achterstand, er moest toch snel wat gebeuren aan de Drunense kant. Vier minuten later bracht Steven Lisay zijn team van de nulstand af na een mooie één-twee op snelheid met Samet Karabina. Tot slot wist ook Matthijs van der Lee in de 85e minuut nog een doelpunt te scoren en de eindstand op 2-4 te brengen.