MHCD heren verliezen van sterke tegenstander

Na een teamuitje, ontgroening en twee weken training moest Drunen optreden tegen de nummer drie in de poule: Derby. Met een nieuwe tactiek en energie ging Drunen vol in deze wedstrijd, maar wel bewust van het feit dat het een zeer lastige pot zou gaan worden.

De wedstrijd begon daarentegen sterk. Relatief weinig kansen vanuit Drunens kant, maar vrijwel geen van de tegenstander. Dit verliep vrijwel de hele eerste helft waarin de twee ploegen gelijkwaardig tegen over elkaar stonden met een hogere druk rond de cirkel van Derby. Toch viel de 0-1 tegen door een onverwachte strafbal. Een beetje vertekend beeld van deze ruststand.

In de 2e helft kwam Drunen weer sterk het veld op en niet al te veel later werd dit beloond. Na een rommelsituatie rond de cirkel van Derby pakte Thijs de bal af en met een strakke backhand in de hoek werd het 1-1. De bal wordt uitgenomen en na een zwakke pass in de kom nog geen halve minuut later pakt Sil de bal alweer af en staat 1 op 1 met de keeper. Ondanks half getackeld te worden en tegen de achterlijn gedrukt te worden schiet hij in de verre hoek en kwam Drunen op voorsprong.

Dit werd gevolgd door een zwakkere periode waarin Drunen Derby te veel ruimte gaf en daardoor te lang rond de eigen cirkel stond. Deze constante ploeg maakte hier gebruik van en scoorde de 2-2 en de 2-3. In de laatste fase van de wedstrijd heeft Drunen er nog alles aan gedaan om in ieder geval een punt thuis te houden, maar met een afgekeurde goal in de laatste minuut moesten ze weer het veld af zonder punten. Toch heeft Drunen een sterke pot geleverd tegen dit top 3 team.