FC Drunen krijgt klop van koploper

Zondag stond er wederom een lastige wedstrijd op het programma voor FC. Ditmaal mocht FC op bezoek bij koploper Ollandia. Een club waar FC nooit eerder tegen heeft gespeeld. In de wedstrijdbespreking waren een aantal zaken naar voren gekomen waar FC op moest letten en waar kansen lagen. Dit met een selectie die langzaamaan weer blessurevrij aan het worden is, gaf FC moed en vertrouwen in een goede wedstrijd.

Het strijdplan, wat tijdens de bespreking naar voren was gekomen, kon al na 4 minuten de prullenbak in. Een zwakke start zorgde ervoor dat FC binnen 4 minuten met 2-0 achterstond. Daar waren wij absoluut niet blij mee. Desondanks herpakte FC zich. Het kwam iets beter in de wedstrijd. FC kon in deze fase van de wedstrijd ook steeds vaker aanvallend gevaarlijk worden. Dit leverde een paar grote mogelijkheden op, maar de eindpass was niet secuur genoeg. Daarnaast ontbrak het FC aan geluk bij een vrije trap. Ollandia stond opgesteld op de rand van de eigen 16. De intentie van Ollandia was vrij duidelijk. Zij zouden met zijn allen naar voren stappen op het moment dat de bal voor zou komen. Carsten was zo slim om niet op lijn te gaan staan, maar 10 meter terug. De bal werd voorgegeven en de loopactie van Carsten zorgde ervoor dat hij alleen voor de keeper kwam. Helaas was de scheidsrechter op dat moment niet scherp en floot voor buitenspel. Een hele grote kans werd FC ontnomen. Een aantal minuten later had FC nogmaals pech. Melvin kreeg de bal in de 16 aangespeeld, speelde de bal langs de uitstormende keeper. De keeper miste de bal en kegelde Melvin omver. Geen penalty. Enkele minuten later scoorde Ollandia in de 30ste minuut de 3-0 en vlak voor rust viel de vierde treffer. Hiermee was het verzet gebroken. In de tweede helft voerde Ollandia de score op tot 6-0.

Ollandia was vandaag een maatje te groot voor FC. FC kan het zichzelf aanrekenen dat het niet scherp aan de wedstrijd begon. Hiermee had het de wedstrijd na 4 minuten al uit handen gegeven. Ja, FC had pech bij de twee beslissingen van de scheidsrechter, maar bij de overige aanvallen was de laatste pass niet goed. Hier staat tegenover dat Stefan een aantal goede reddingen in huis had. Komende twee weken hard trainen en op naar de volgende wedstrijd. Dan komt Gloria UC op bezoek in Drunen.