RKDVC uitgeschakeld in bekertoernooi

Vandaag stond de 2e ronde van de bekerwedstrijd tegen VOAB op het programma. Aangezien VOAB in de 2e klasse op de 2e plaats in de competitie staat, werd op voorhand een zware en interessante wedstrijd verwacht. Op deze regenachtige zondagmiddag was RKDVC een waardig tegenstander en werd het harde werken helaas niet beloond.

VOAB mocht deze wedstrijd aftrappen. VOAB nam al snel het initiatief in de wedstrijd. Ze drongen in de eerste 10 minuten RKDVC terug op de eigen helft door mooi combinatie voetbal. Jordan Levy moest in de 6e minuut al laten zien dat hij ballen goed uit zijn doel kan houden. RKDVC doorstond de eerste aanvallen van VOAB en kon langzamerhand in zijn eigen ritme komen. Steeds meer kon RKDVC de aanval vinden. In de 13e minuut kon de attent en energiek spelende Guus Berens vanaf de rechterflank oprukken maar de afzwaaier maakte het de verdediging en keeper niet moeilijk. In de 15e minuut kon Ray Kivits de bal goed onderscheppen en Lars Kievits in stelling brengen. Deze werd net buiten het strafschopgebied onderuit gehaald wat de VOAB verdediger een gele prent opleverde. De vrije trap leverde niets op. RDKVC moest ook snel terug omdat VOAB door verlies van de bal door RKDVC snel naar het doel kon oprukken. Het bracht gelukkig geen echt gevaar voor RKDVC. Naarmate de 1e helft vorderde kon RKDVC regelmatig VOAB flink onder druk zetten maar echt gevaarlijk werd het niet. Osman Bostanci was op de flank regelmatig zijn tegenstander te snel af. In de 28e minuut kon hij met een nette beweging mooi naar binnen trekken vanaf de linkerkant en vervolgens Guus op rechts aanspelen. Guus had veel ruimte om richting het doel te gaan en de keeper te verschalken. Jammer genoeg ging de bal over het doel heen. Dit was tot heden de beste mogelijkheid om als RKDVC op 1-0 voorsprong te komen. In deze periode was RKDVC zeker niet de mindere ploeg. Er werd hard gewerkt. Achterin kreeg VOAB niet veel ruimte van RKDVC. In de 36e minuut bleef met uitstekend keeperswerk van Jordan de stand op 0-0. Met zijn vingers tikte hij de bal via lat, paal uit het doel. In de 39e minuut kreeg Guus na goed verdedigingswerk bijna een mooi kans, maar Guus stond buitenspel (al was deze wel wat twijfelachtig). Kort daarna kon Jordan een schot van de 20 meter lijn goed uit zijn doel halen. Het bleef gelijk tot en met de rust.

Na de rust bleef RKDVC zich goed verweren en nam regelmatig het initiatief voor de aanval. In de 53e minuut kon Giel zich goed vrijspelen en bracht de bal naar het hoofd van Lars maar de bal ging voorlangs en werd door VOAB weggewerkt. De corner die we kregen bracht helaas niets op. Het was regelmatig genieten van de mooie combinaties van RKDVC. Het gevoel (bij de verslaggever van deze week) van die 1-0 moest gaan vallen, hing in de lucht. Het werd echter 0-1 voor VOAB in de 60e minuut. Dit voelde toch wel wat als een domper gezien het spelbeeld. VOAB kreeg wat meer ruimte van onze verdediging en benutte deze om Jordan te verschalken. Even viel het tempo en felheid in de wedstrijd weg. RKDVC pakte de draad daarna weer goed gewoon op en ging op zoek naar de gelijkmaker. In de 66e minuut kon Guus uit een nette aanval de bal richting Lars schieten en hij kon het hoofd er niet goed tegen aan krijgen om de bal in de touwen te krijgen. De bal ging voorlangs. In de 69e minuut kwam VOAB op 0-2. Vanaf de rechterkant werd de bal in het uiterste hoekje van doel geschoten. Ook hier was een moment waarbij VOAB meer ruimte kreeg van RKDVC. In de 82e minuut creëerde Tugsad, die voor Lars in veld was gekomen, een mooi moment door Roy aan te spelen die ruimte had om op het doel te schieten. Deze ging helaas naast. In de minuut daarna kon Tugsad Kali de bal vanaf de rechterkant mooi voor krijgen. De bal was te scherp voor Osman en ging daarmee voorlangs. De 0-3 van VOAB kwam in de 85e minuut. Een minuut daarna kwam de tegentreffer uit een mooie aanval van Guus na een assist van de debuterende Sam Pietersen. De 2-3 kwam er bijna maar Tugsad vond het zijnet. De scheidsrechter floot kort daarna af. Er kwamen dit keer , ondanks de diverse wissels, geen speeltijd bij.

Overall was het een prima wedstrijd met goed spel van RKDVC. Er is hard gewerkt en goed tegenspel geboden tegen het hogere spelende VOAB. RKDVC kon met opgeheven hoofd van het veld gaan. De tegendoelpunten zijn weer een leerpunt en zijn stof voor de evaluatie. Volgende week de 2e derby voor RKDVC in het kader van de Willy Naessens Cup. Ik kijk er (met vertrouwen) naar uit.

Cees Frikkee

Opstelling         Jordan Levy, Bas Verhoeven (aanvoerder), Deniz Poelsma, Roy Lamers (82e minuut –Randy van den Heuvel), Osman Bostanci, Giel Brandts (85e minuut Sam Pietersen, debuut 1e), Lars Kievits (83e minuut -Tugsad Kali), Ray Kivits, Guus Berens, Rik Lijbers en Ralph de Bruin.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.