RKDVC pakt drie punten tegen BVV

De ploegen in de wedstrijden in de 3e klasse C blijken dit seizoen erg aan elkaar gewaagd te zijn. Het geluk was RKDVC in veel van de eerste 9 duels niet gegund waardoor ze inmiddels waren afgezakt naar de voorlaatste plaats. Vandaag stond de wedstrijd tegen BVV op het programma die voorafgaand aan deze wedstrijd op de 6e plaats stonden.

Ook BVV had al veel wedstrijden in een gelijkspel zien eindigen waardoor ze niet bovenin meededen. Het beloofde vandaag dus wederom een spannende wedstrijd te worden. Net voor aanvang van de wedstrijd meldde de aangestelde scheidsrechter Cor Dirkx dat hij tijdens de warming up te veel last van zijn rug had waardoor hij deze wedstrijd niet kon fluiten. In allerijl werd Toon Fitters benaderd die bereid was om snel naar RKDVC te komen om deze taak over te nemen. Hierdoor kon de wedstrijd met een kleine vertraging om 14.15 uur beginnen. Het leek erop dat beide ploegen ontdaan waren van dit voorval want het duurde tot de 26e minuut voordat er een eerste serieuze doelpoging werd ondernomen. Tot die tijd had BVV een licht overwicht in deze wedstrijd. RKDVC schoot van verre afstand een prachtige bal richting de rechterkruising van de goal die nog net op tijd kon worden gekeerd door de goed oplettende keeper van BVV. Net voor rust werd een aanval van BVV afgebroken en via een snelle counter kon Lars Kievits alleen op de keeper af en werkte keurig de 1-0 in de verre hoek binnen. Over de gehele eerste helft gezien was dit een terechte ruststand.

Net na rust zocht BVV de aanval op en een schot uit de tweede lijn kon nog net door Jordan Levi worden gepareerd maar uit de rebound wist Nawid Sadat van BVV toch de gelijkmaker, 1-1, te scoren. RKDVC herpakte zich en enkele minuten na de gelijkmaker werd een goede aanvallende actie van Lars Kievits voorgezet met een goede pass op Osman Bostanci die deze bal via de binnenkant van de paal afwerkte, 2-1 Lang kon RKDVC niet genieten van deze voorsprong want een snelle aanval over links van BVV werd keurig binnengekopt waardoor het wederom gelijk was. In de 63e minuut kreeg RKDVC een penalty die door velen als een verassing gegeven werd. Helaas werd dit buitenkansje voor Damian van Bijnen niet benut en goed gered door de keeper van BVV. RKDVC bleef op dat moment het betere van het spel tonen en Damian kreeg de kans op zijn revanche. Uit een corner vanaf de linkerzijde kopte hij de bal goed binnen waardoor RKDVC voor de derde keer deze middag op voorsprong kwam. BVV zette nog enkele keren aan maar deze keer bleef de defensie van RKDVC overeind waardoor de overwinning, in tegenstelling tot eerdere wedstrijden dit seizoen, deze keer wel over de streep werd getrokken en er 3 punten konden worden bijgeschreven. Hierdoor stijgt RKDVC twee plaatsen op de ranglijst en zakte BVV er twee naar beneden. Het onderlinge verschil is hierdoor slechts 3 punten geworden. Uiteindelijk wensen beide teams scheidsrechter Cor Dirkx beterschap toe en danken ze Toon Fitters voor zijn flexibele instelling waardoor deze wedstrijd toch gespeeld kon worden.

Opstelling:          J
ordan Levi, Bas verhoeven, Damian van Bijnen, Deniz Poelsma, Roy Lamers (Ralph de Bruin), Osman Bostanci, Giel Brandts, Lars Kievits (Jan Bullens), Ray Kivits (Rik Lijbers), Rick van Woerkom, Joep Fitters