Alle informatie over het WK Darts

Foto: Pixabay

Van 13 december 2018 tot en met 1 januari 2019 wordt de 26ste editie van het PDC WK Darts gespeeld in Alexandra Palace in Londen. Tot het 96-koppige deelnemersveld behoren liefst dertien Nederlandse deelnemers waaronder onze favoriet Michael van Gerwen.

Hier alle informatie over de PDC WK Darts 2019 die je nodig hebt om het toernooi optimaal te volgen.

Loting & speelschema
Het PDC WK Darts 2019 bestaat uit drie delen. De eerste en tweede ronde starten vanaf donderdag 13 december. Tot aan het kerstreces wordt het toernooi tot halverwege de derde ronde gespeeld.

Van 24 tot en met 26 december wordt er vanwege Kerst niet gedart in Alexandra Palace. Op donderdag 27 december wordt de derde ronde afgemaakt, waarna meteen wordt gestart met de vierde ronde. In de drie daaropvolgende dagen wordt het WK tot aan de finale afgewerkt. Traditiegetrouw wordt er op Oudejaarsavond niet gespeeld, waardoor de WK-finale op 1 januari 2019 ingepland staat.

In totaal gaan dertien Nederlandse deelnemers hun opwachting maken in Alexandra Palace. Vijf van deze dertien spelers stromen pas vanaf de tweede ronde in. De overige zes starten meteen in de eerste ronde. Bekijk de loting en het volledige speelschema in dit artikel.

Uitzendschema
RTL zendt het WK Darts volledig live uit op televisie. De openingsavond wordt uitgezonden op RTL Z, terwijl de overige sessies zoals gewoonlijk op RTL 7 worden getoond.

Prijzengeld

Resultaat Prijzengeld
Winnaar £500,000
Verliezend finalist £200,000
Halve finale £100,000
Kwartfinale £50,000
Vierde ronde £35,000
Derde ronde £25,000
Tweede ronde £15,000
Eerste ronde £7,500
Totaal £2,500,000

BONUS: Een negendarter op het PDC WK Darts 2019 levert een extra bedrag van tienduizend pond op. Wanneer meerdere spelers een perfecte leg gooien op het wereldkampioenschap, dan wordt dit bedrag gedeeld.

Format
Eerste ronde: Best of 5 sets (geen verlenging mogelijk)
Tweede ronde: Best of 5 sets
Derde ronde: Best of 7 sets
Vierde ronde: Best of 7 sets
Kwartfinale: Best of 9 sets
Halve finale: Best of 11 sets
Finale: Best of 13 sets

*Een beslissende set moet met twee legs verschil gewonnen worden. De laatste set kent echter maximaal elf legs. Wanneer de stand van 5-5 is bereikt in deze set, gooien beide spelers op de bullseye om te bepalen wie de laatste leg mag beginnen. 

Dartsnieuws.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen