Het beloofd weer een drukke Kuijkse Stratenloop te worden

Aanstaande zondag staat de Kuijkse Stratenloop weer op de agenda. Dit hardloopevenement heeft de laatste jaren veel lopersharten gewonnen. De koppeling van een mooi parcours, gezellige sfeer en jaarlijks een goed doel blijken goed aan te slaan. Dit blijkt ook wel uit het record aantal voorinschrijvingen.

Inschrijven kan ook nog op de wedstrijddag zelf
Aanstaande zondag is het nog  mogelijk om jezelf in te schrijven. Dit kan tot een half uur voor aanvang van het onderdeel waar aan je wil deelnemen in de kantine van V.V. Nieuwkuijk. De mogelijkheid om digitaal je zelf aan te melden is inmiddels gesloten.

D’n Berenpotrun, speciaal voor de kinderen!
Voor de kinderen is er weer de speciale d’n Berenpotrun. De verschillende leeftijdscategorieën worden uitgedaagd op rondes variërend van 600 meter en 900 meter. Na afloop staat er iets lekkers en een mooie herinnering op de jeugdige lopertjes te wachten. Om 11.00 uur start het onderdeel voor de jongste jeugd.

ROAN-RUN, zowel leuk voor de recreatie als de prestatieloper
De junioren en senioren kunnen met elkaar de strijd aan gaan bij de ROAN-run. De winnaar bij de 10 km voor mannen was vorig jaar Tilburger Lauran Beijens. Bij de vrouwen ging Marjon van Oudenaarden uit Etten Leur met het eremetaal terug naar huis. De junioren starten om 11.45 uur en de 10 km Roan-Run start om 12.30 uur. Aan de 10 kilometer kunnen zowel wedstrijdlopers als recreanten mee doen. Voor recreanten is het ook mogelijk om 2.5 en 5 kilometer  te lopen. Burgemeester Willemijn van Hees zal dit jaar bij dit onderdeel het startschot verzorgen.

Dit jaar is het lokale initiatief ‘Efkes buurten’ het goede doel
Efkes Buurten is een initiatief dat zich richt op mensen in Nieuwkuijk die soms alleen maar efkes willen buurten zonder zich meteen aan te hoeven sluiten bij een clubje of vereniging. Gewoon lekker efkes buurten met een bakse koffie zoals dat vroeger nog gebruikelijk was. Ze komen iedere donderdagmiddag samen van 13.00 tot 15:30 uur in het Patronaat in Nieuwkuijk. Van elke loper gaat er een euro naar dit doel. Hoofdsponsor ROAN camping Holiday verdubbelt dit bedrag. Organisator Werner Elshout is enthousiast over het goede doel: ‘We zoeken jaarlijks naar een mooi goed doel dicht bij huis. Efkes buurten is een prachtig initiatief dat we graag op deze manier ondersteunen’.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen