Lars Boom gaat voor eindoverwinning in AGU Egmond-Pier-Egmond

Foto: Wim Meijer Fotografie

Nederlandse toprenners van start tijdens 21e editie van strandrace AGU Emond-Pier-Egmond; naast zo’n 300 wedstrijdrijders ook rond de 3500 recreanten op pad met de mountainbike over parcours van 38 kilometer van Egmond naar Wijk aan Zee en terug.

Voor de 21e keer wordt morgen, zaterdag 12 januari, de inmiddels iconische strandrace gehouden over een afstand van 38 kilometer van Egmond naar de Noordpier bij Wijk aan Zee en weer terug. En net als bij voorgaande edities is het organisator Le Champion weer gelukt om een indrukwekkend deelnemersveld aan de start te krijgen.

Jasper Ockeloen en Lars Boom in favorietenrol
Ongetwijfeld geldt Jasper Ockeloen,  winnaar van vorig jaar en recentelijk nog winnaar van de Subaru Beach Battle in Wijk aan Zee, als een van de favorieten. Maar hij heeft die rol niet in zijn eentje.

Ook Lars Boom wordt gezien als een serieuze kandidaat voor de eindoverwinning. Voor hem is het de eerste keer dat hij in Egmond van start gaat. Voorgaande jaren lukte het hem niet om de race in te passen in zijn wedstrijdprogramma en vorig jaar kampte hij met hartproblemen. Nu lijkt hij echter helemaal op de weg terug, zeker nadat hij begin december in Scheveningen het Europees Kampioenschap  Strandrace op zijn naam bracht.

Behalve de eerder genoemde Jasper Ockeloen en Lars Boom verschijnen nog meer grote namen uit de wielrensport aan de start, zoals Ramon Sinkeldam, Bram Rood, Thijs Zonneveld, Bram Imming, Sebastian Langeveld en niet te vergeten Laurens van Dam, voor wie als Oudorper, Egmond-Pier-Egmond een soort van thuiswedstrijd is.

Bron: Beverwijk.nieuws.nl

Reacties

article
37719
Lars Boom gaat voor eindoverwinning in AGU Egmond-Pier-Egmond
Nederlandse toprenners van start tijdens 21e editie van strandrace AGU Emond-Pier-Egmond; naast zo’n 300 wedstrijdrijders ook
https://heusden.nieuws.nl/sport/20190111/lars-boom-gaat-voor-eindoverwinning-in-agu-egmond-pier-egmond/
2019-01-11T19:16:59+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/159/2019/01/11184949/3Z1A3761-915x518.jpg
Sport