Voetbalclubs in gemeente Heusden trappen zondag weer af

Foto: Heusden.Nieuws

Als de weergoden meewerken, wordt er komend weekend de voetbalcompetitie hervat. Heusden.nieuws blikt terug en vooruit met de zeven clubs die de gemeente rijk is.

Haarsteeg kan terugkijken op een meer dan aardige eerste seizoenshelft. “Nadat we de eerste wedstrijd verloren, zetten we een heel goede reeks neer. We werden zelfs koploper. Daarmee ontstond een nieuwe situatie”, zegt trainer Henry van der Linden. “Om daar te blijven, worden er andere dingen van je gevraagd. Daar hadden we moeite me. Maar een vierde plaats met één punt achterstand op nummer twee, dat is boven verwachting.” Haarsteeg wacht twee uitwedstrijden, tegen laagvliegers Taxandria en VCB. “Lastige potjes. Als we als team kunnen blijven knokken, kunnen we tot mooie dingen in staat zijn.”

Hoe anders is de situatie bij Vlijmense Boys. De rood-zwarten, die zondag koploper FC Engelen ontmoeten, staan er niet florissant voor. “We presteerden niet goed vanwege een waslijst aan blessures”, zegt trainer Hans Richters, die na twee seizoenen vertrekt. “We hadden gehoopt dat de winterstop dat een beetje zou oplossen, maar dat was niet zo.”

Het eerste deel van de competitie had voor derdeklasser Nieuwkuijk een groot Jantje-lacht-Jantje-huilt-gehalte. Na zes wedstrijden had Kuijk slechts drie punten gesprokkeld. Door een andere spelopvatting – de lange bal vermijden, meer echt gaan voetballen – kwam uiteindelijk de ommekeer, al stonden de mannen van trainer Patrick Berkelmans na acht duels nog steeds onderaan. “Daarna ging het marcheren, pakten we heel veel punten”, zegt de Waalwijkse oefenmeester. “Dat geeft dus vertrouwen voor de rest van het seizoen. Ik hoop wel dat we na de carnaval op de geblesseerde jongens een beroep kunnen doen.”

RKDVC is volledig in balans: drie keer gewonnen, vijf keer gelijkgespeeld en drie keer verloren. Doelsaldo: 23 voor, 23 treffers geïncasseerd. Strookt niet helemaal met de elfde plaats in de derde klasse C. Dat zou beter moeten, als je in aanmerking neemt dat RKDVC qua ledenaantal de grootste voetbalvereniging in de gemeente Heusden is.

Vierdeklasser HHC’09 kende een geweldige competitiestart: uit de eerste zes wedstrijden werden maar liefst zestien punten gepeurd. Daarna waren de Oudheusdenaren het winnen een beetje verleerd: in de overige vijf wedstrijden konden er maar twee aan worden toegevoegd. “Door die goede start was het ook makkelijk om een eenheid te creëren”, vond trainer Senad Hadzic. “De jongens willen tot het gaatje gaan, mooi is dat. Er zit nog voldoende rek in, dus een plaats bij de eerste vijf moet mogelijk zijn.”

SC Elshout sloot het eerste deel van de competitie af met een 9-0 zege op Oisterwijk. Toch was niet alles hosanna voor de winterstop. “We hebben onderweg onnodig punten laten liggen”, vindt leider Ronald van Noije. “Goede en slechte wedstrijden wisselden we met elkaar af. Het was erg wisselvallig. Dat moet er uit. In ieder geval starten we met een fitte selectie. En de jongens hebben er zin om van het tweede deel iets moois te maken.”

Vijfdeklasser FC Drunen kijkt niet met een fijn gevoel terug op het eerste deel van de competitie: de mannen van trainer Ali Albayrak staan onderaan met slechts vijf punten uit negen wedstrijden. Lichtpuntje: vier ervan werden uit de laatste drie duel gepakt. Desondanks droomt FC Drunen toch van een prijsje om zo het vijftigjarig bestaan van de club ook van een fraaie sportieve omlijsting te voorzien.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen