FC Drunen verliest in Tilburg van SVG

Op deze winterse zondagmiddag moesten de mannen van FC Drunen in Tilburg voetballen tegen SVG, een middenmoter in de vijfde klasse. We zijn 2018 slecht geëindigd en hopen met zijn allen toch nog een positieve draai aan dit seizoen te geven. Het seizoen waarin FC Drunen 50 jaar bestaat.

Na een serieuze wedstrijd bespreking en warming up kon voor ons de eerste wedstrijd van 2019 van start gaan. Helaas miste er in het begin scherpte aan de kant van ons FC. Dit resulteerde al snel in een tegengoal, iets wat niet de eerste keer is dit seizoen. Hierdoor keken we in het begin van de wedstrijd tegen een snelle achterstand aan.

Enkele minuten hierna kregen we een grote kans om meteen voor de gelijkmaker te tekenen. Helaas konden we de bal niet in het net krijgen nadat we met 3 aanvallers door de verdediging van de tegenstanders denderden, de keeper kon de inzet keren.

Verder gebeurde er niet zo veel in de eerste helft en werd er afgefloten voor de rust.

De tweede helft begon en het lukte FC Drunen om de verdediging van de tegenstander beter vast te zetten. In een counter stuurde de tegenstander de spits weg die uit buitenspelpositie vertrok. Onze grens vlagde voor buitenspel, echter gaf de scheids geen gehoor. De bal schampte een scheenbeen van een speler van FC, zo was zijn uitleg. Zo kregen we ook snel in de tweede helft een doelpunt tegen, ook al had hij afgekeurd moeten worden.

Even later kwam ook nog de ongelukkige 3-0 voor de thuisclub uit Tilburg. Ondanks deze achterstand bood het spelbeeld in de tweede helft genoeg perspectief. FC zette SVG vroegtijdig vast en kreeg steeds meer kansen. Steven Lisay kopte, een paar minuten nadat hij in het veld was gekomen, een voorzet van Broos Spijkers prima tegen de touwen. Dit gaf FC meer vertrouwen. Eren Mert was kort daarna ongelukkig. Zijn volley spatte uiteen op de lat. In de aanval daarna werd een kopbal van Kevin van Boxel ternauwernood van de lijn gehaald door een verdediger van SVG. Weer kort daarna een prima aanval over de flank, waarbij Leroy van de Mierden de bal panklaar legde voor Eren Mert. Helaas wist de keeper het schot van Eren Mert met een mooie reflex uit het doel te tikken. Met nog een klein kwartier op de klok, kreeg de nummer 9 van SVG zijn tweede gele kaart en kon gaan douchen. Het sein voor FC om nog meer druk uit te oefenen. Hierbij werd Eren Mert twee keer alleen voor de keeper gezet, maar beide keren stak de grensrechter van SVG daar een vlaggenstokje voor. Wat beide keren toch zeer discutabel was. In de laatste vijf minuten nog een regelrechte blunder van de scheidsrechter. Een speler van SVG vond het nodig om te slaan, de scheidsrechter sprak hem toe met de woorden; ‘Slaan is niet het goede antwoord.’ Om vervolgens geen rode kaart te geven. Dit alles gebeurde onder de neus van onze grensrechter, die dan ook aangaf bij de scheidsrechter; ‘Je ziet iemand slaan. Je zegt dat slaan niet het goede antwoord is en vervolgens geef je deze speler geen rood. Dan doe je iets niet goed.’ Daar was deze man niet van gediend en zodoende kon onze grensrechter vertrekken. De omgekeerde wereld, maar ja…

Al met al kan FC terugkijken op een goede tweede helft. Veel kansen gecreëerd, de tegenstander goed onder druk gezet en mooie aanvallen laten zien. Dit moet alleen ook aan het begin van een helft. Niet pas na een minuut of 5. Dat kwartje moet nu toch wel een keer gevallen zijn. Wanneer de weergoden het toelaten, speelt FC volgende week thuis om 14:00 tegen koploper Ollandia. Uit werd verloren, dus FC heeft wat goed te maken. Het spel van de tweede helft moet dan wel de gehele wedstrijd uitgevoerd worden.

We danken de supporters die ook in deze vrieskou naar Tilburg zijn gekomen om ons aan te moedigen en hopen jullie volgende week te zien.