Fleur van der Linden Nederlands Kampioen Polsstokhoogspringen

Foto: Hans van der Linden

Fleur van der Linden uit Drunen is Nederlands Kampioen geworden bij het NK Indoor Atletiek Junioren in Apeldoorn.

Bij dit NK Polsstokhoogspringen waren bij de Junioren A Meisjes twee duidelijke favorieten die beiden al een hoogte van 3 meter 90 achter hun naam hadden staan. Karlijn Schouten (Fortius – Dordrecht) en Fleur van der Linden (Sprint – Breda). Na een spannend duel werd het titelgevecht gewonnen door de 17 jarige atlete uit Drunen, met een hoogte van 3 meter 71. Schouten werd met een hoogte van 3 meter 61 tweede.

In de Omnisport in Apeldoorn werd Fleur van der Linden voor de eerste maal Nederlands Kampioen. Fleur sprong vier maal in haar eerste poging over de lat, en behield vanaf het begin de leiding in de wedstrijd. Ze begon op een hoogte van 3.41, vervolgens 3.51, 3.61 en 3.71.
Carlijn wist niet over 3.76 te komen, dus de winst was toen binnen. Vervolgens werd de lat nog op PR-hoogte van 3.91 gelegd, maar deze hoogte miste ze nipt.

Prima begin op het NK Indoor voor Junioren dit weekend. Beide trainers (Robbert-Jan Jansen – Atletiekunie en Joep Janssen – RTC Brabant Atletiek) waren bij deze wedstrijd aanwezig. Volgend weekend komt Fleur uit op het NK Indoor voor Dames (Polsstokhoogspringen) eveneens in Apeldoorn.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen