Nederlaag voor RKDVC, Nieuwkuijk en Haarsteeg

RKDVC, Nieuwkuijk en Haarsteeg wisten alle drie zondag niet tot winst te komen. Door het slechte week werden de wedstrijden van Vlijmense Boys, SC Elshout en HHC’09 afgelast. Vijfdeklasser FC Drunen was vrij.

Derdeklasser RKDVC hoopte tegen Taxandria een gat te slaan van vijf punten boven de rode streep. Die droom viel in zondagmiddag in duigen: de Drunenaren verloren de onderlinge confrontatie met 1-4 en staan daardoor op een nacompetitieplaats.

Vanwege de overvloedige regenval was uitgeweken naar een kunstgrasveld. Bekend terrein voor de thuisclub: eens per week wordt erop getraind. Maar lekker erop voetballen was er echter niet bij: de wind speelde veel te veel parten. Voor doelman Daan Dekkers en verdediger Joep Fitters werd het een middag om heel snel te vergeten. Beiden blunderden opzichtig, waardoor de Oisterwijkers wel heel gemakkelijk aan hun doelpunten én de punten kwamen. De treffer van Guus Berens had dus alleen maar statische waarde.

Ook Nieuwkuijk beleefde een heel vervelende middag bij SVSSS: 4-0. Bij de rust was de wedstrijd al gespeeld. “Ik ben blij dat de frustraties binnen boord bleven, anders hadden we nog gele en rode kaarten op kunnen lopen”, zegt trainer Patrick Berkelmans, die ook blij was dat rond kwart over vier de wedstrijd was afgelopen. “We hebben verschrikkelijk slecht gespeeld. Dit schreeuwt om een revanche. Komende zondag gaat die er komen, zeker weten.”

Ook bij Haarsteeg zaten de spelers na afloop bedremmeld in de kleedkamer na de 0-2 nederlaag tegen BMC. Het had anders uit kunnen pakken als voor de rust twee dotten van kansen niet waren verkwanseld. Haarsteeg boert niet zo lekker. “Nu moeten we een beetje op gaan passen”, vindt trainer Henry van der Linden. “Doodzonde na die geweldige competitiestart.”