Zevende certificaatuitreiking Citytrainers heeft plaatsgevonden

Foto: Stichting De Schroef

Op 19 maart heeft de zevende certficaatuitreiking van de  de cursus ‘Ik train mijn stad/ vereniging’ in gemeente Heusden plaatsgevonden. De uitreiking vond plaats bij het Soccerhome in Vlijmen. De cursus leidt jongeren op tot Citytrainer.

Na het behalen van hun certificaat zetten de Citytrainers zich in in wijken, de school of bij hun sportvereniging om sportieve activiteiten te organiseren voor de jeugd of om training te geven aan de jeugd. De Citytrainers leveren daarmee een belangrijke bijdrage aan het sportieve karakter van gemeente Heusden.

Talentontwikkeling van de jongeren staat centraal in de cursus. De jongeren hebben negen trainingen gevolgd en hebben vijftien uur praktijkervaring opgedaan in de vorm van het organiseren van een sportief evenement of het geven van training aan de jeugd. Diverse Citytrainers van deze groep hebben al een activiteit georganiseerd in hun wijk, op school of bij hun vereniging. Zo heeft er een 24 uuursactie op het d’Oultremontcollege plaatsgevonden, een zwemactiviteit bij AquAmigos, een basketbaltoernooi in Rosmalen en  een volleybaltraining op school. Daarnaast worden er op korte termijn een apenkooi- en een unihockeytoernooi georganiseerd. Ook is een aantal van deze Citytrainers wekelijks actief in De Vennen op vrijdag van 16.00 uur tot 17.00 uur. Daar organiseren zij verschillende sportieve activiteiten voor andere jongeren. Iedereen is welkom!

De Citytrainers beschikken over de vaardigheden zoals organiseren&begeleiden, samenwerken en presenteren. Zij ontwikkelen zich om zelfstandig (sportieve) evenementen te organiseren of het geven van training aan jeugd bij hun sportvereniging.  Deze groep Citytrainers is actief bij zwemvereniging AquAmigos, vv Minerva, HV Avanti, TLC Achter de Bogen, Koenos Sporting, EBBC Den Bosch en SHJ.

Interesse?
Jongeren die interesse hebben om deel te nemen aan een nieuwe cursus of heb je interesse om een keer te komen sporten op vrijdagmiddag in De Vennen kunnen contact opnemen met buurtsportcoach Jos van der Ven.
T: 06 57337289
E: [email protected]
I: @josvanderven

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen