Michael van Gerwen de sterkste in Leverkusen

Foto: WGF

Michael van Gerwen heeft de European Darts Open in Leverkusen op zijn naam geschreven. In een spannende finale was het de Nederlander die aan het langste eind trok. Van Gerwen en Cross hielden het lang spannend, maar uiteindelijk werd het 8-6.

De intenties van Van Gerwen werden snel duidelijk, want hij trok de eerste leg naar zich toe middels een 170-finish. Daarmee bleek direct de toon gezet voor de rest van de finale. Het niveau lag hoog en fouten werden direct afgestraft. Toch had zowel Mighty Mikeals The Voltage de grootste moeite om écht afstand van de tegenstander te nemen. Sterker nog, vanaf de 4-4 stand ging alles met de darts mee.

Bij een stand van 7-6 in het voordeel van Van Gerwen veranderde dat echter. Hij zette Cross in zijn eigen leg onder druk en daar had de enkelvoudig wereldkampioen wat moeite mee. Van Gerwen liep met een aantal tripples weg bij hem en zette de druk er zo maximaal op. Het resulteerde in een finish op dubbel 12 en daarmee alweer de 29e eindoverwinning op een European Tour-event.

Eerder op de dag had Van Gerwen nog de nodige moeite om de halve finale te bereiken. Tegen Gerwyn Price overleefde hij maar liefst twee matchdarts om vervolgens met 6-5 te winnen. De halve finale tegen Mensur Suljovic (7-5) deed Van Gerwen van zich spreken met een ninedarter, negen perfecte darts op rij.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen