Goede prestaties turn(st)ers SHJ Drunen

De afgelopen weken turnden vele turnsters van SHJ Drunen de tweede regionale kwalificatiewedstrijd. Daarnaast werden er ook op landelijke wedstrijden mooie prestaties behaald.

 Op zaterdag 9 maart reisde Lieke de Brouwer (junior divisie 2) af naar Hardenberg voor haar kwartfinale. In een sterk deelnemersveld turnde Lieke een goede wedstrijd. Ze behaalde de tiende plaats in de meerkamp en tevens een vijfde plaats op het toestel vloer. Lieke heeft zich geplaatst voor de halve finale van het Nederlands Kampioenschap.

In datzelfde weekend turnden Lucas Bohncke (jeugd divisie 3) en Ted van Iersel (instap divisie 1) een wedstrijd in Amsterdam. Lucas wist de zilveren medaille te bemachtigen en heeft zich met deze prestatie geplaatst voor de kwartfinale van het Nederlands Kampioenschap. Ted turnde zijn eerste kwalificatiewedstrijd en eindigde op plaats 10. Hij turnt in april zijn tweede kwalificatiewedstrijd.

Op 17 maart turnden enkele turnsters de tweede kwalificatiewedstrijd in Dinteloord. In de categorie pupil 1 D3 mocht Nuria Gorter de zilveren medaille in ontvangst nemen. Zij noteerde eveneens het tweede punt op de toestellen brug, balk en vloer. Sanne Karremans en Romée Weijers eindigden samen op plaats 3 in deze categorie. Sanne had het hoogste punt op het toestel sprong en het derde punt op het toestel vloer. Romée behaalde het tweede punt op het toestel sprong en het hoogste punt op het toestel vloer. Emma van Delft eindigde in deze categorie op plaats 5 en noteerde het derde punt op het toestel balk. Leena Ercan eindigde op plaats 6 en behaalde de derde plaats op het toestel brug. Eén leeftijdscategorie hoger turnden Eline de Krijger, Nikka Mosselveld en Michelle Mikkers hun wedstrijd in de categorie pupil 2 D3. Eline mocht het hoogste podium betreden. Zij noteerde het beste punt op de toestellen sprong, balk en vloer. Nikka Mosselveld eindigde net naast het podium op plaats 4. Zij behaalde het tweede punt op het toestel brug en het derde punt op het toestel sprong. Michelle Mikkers maakte helaas enkele foutjes, waardoor zij eindigde op plaats 14. Nova van Baardwijk (jeugd divisie 6) behaalde de derde plaats. Zij had de beste score op het onderdeel balk en behaalde het derde punt op het toestel brug. De senioren divisie 5 mochten ook in Dinteloord aantreden voor hun tweede kwalificatiewedstrijd. Jamie Klerks eindigde in een sterk deelnemersveld op plaats 7, gevolgd door Iris van Dijke op plaats 8. Sandy Nagtzaam eindigde op plaats 12.

Op 24 maart turnden daarnaast enkele turnsters hun tweede kwalificatiewedstrijd in Sprang-Capelle. In de categorie instap D2 eindigde Noor Smies op plaats 13. Jente van Drunen (instap D1) eindigde op plaats 10. In de categorie jeugd 1 D1 eindigde Nadja van de Veerdonk op plaats 11, Fieke Stoof behaalde plaats 12 en Britt Potman eindigde op plaats 13.

In de categorie jeugd divisie 5 behaalde Esmee van Mook de zilveren medaille. Zij had tevens de beste score op het onderdeel sprong. Laura Verbruggen eindigde in dezelfde categorie op plaats 13. Esther de Boer (junior divisie 5) eindigde net naast het podium op plaats 4. Zij noteerde wel het tweede punt op het toestel brug en het derde punt op het toestel vloer.

Op zaterdag 6 april zullen in Terneuzen enkele turnsters nog in actie komen voor hun tweede kwalificatiewedstrijd. Hierna zal bekend worden welke turnsters zich hebben geplaatst voor de regiofinale en/of toestelfinales.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen